Ολυμπιακός: Ο Μεριά βάζει σε σκέψεις προπονητή και διοίκηση

Ολυμπιακός: Ο Μεριά βάζει σε σκέψεις προπονητή και διοίκηση

Τα απανωτά λάθη του Γιασίν Μεριά προβληματίζουν τον Μαρτίνς ενόψει ΠΑΟΚ, ενώ η διοίκηση του Ολυμπιακού κάνει δεύτερες σκέψεις για το αναπροσαρμοσμένο συμβόλαιο που θα ήθελε ο Τυνήσιος.

Ο Γιασίν Μεριά ξεχώρισε με την εθνική Τυνησίας στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής και μάλιστα τώρα βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για την κορυφαία ενδεκάδα του 2019 στην Αφρική. Εξαιτίας της παρουσίας του στη διοργάνωση έχασε τον πρώτο επίσημο αγώνα του Ολυμπιακού, αυτόν με τη Βικτόρια Πλζεν (0-0).

Στη ρεβάνς του "Γ. Καραϊσκάκης" έπαιξε, καθώς και σε όλα τα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια των "ερυθρόλευκων". Και στα προκριματικά και σε αυτά των ομίλων. Ενώ στα προκριματικά ήταν αλάνθαστος και ανέβασε τις μετοχές του, από το εντός έδρας ματς με την Τότεναμ μέχρι και το χθεσινό έχει κάνει μια σειρά από -σοβαρά- λάθη τα οποία έχουν κοστίσει στην ομάδα του.

Αποκορύφωμα αυτό στο 45'+1' του Λονδίνου, όταν απέτυχε να διώξει μια φαινομενικά εύκολη μπάλα, με αποτέλεσμα ο Άλι να μειώσει σε 1-2 για την Τότεναμ στο κομβικό σημείο της αναμέτρησης. Από εκείνη τη στιγμή και μετά γράφτηκαν πάρα πολλά για τον 26χρονο Τυνήσιο. Ειδικά στα social media έχει στηθεί στη γωνία και πυροβολείται ακατάπαυστα. Το θέμα με τον στόπερ του Ολυμπιακού είναι πως τα λάθη είναι απανωτά.

Στο πρώτο παιχνίδι με την Τότεναμ ανέτρεψε τον Κέιν και του έκανε πέναλτι, ενώ προχώρησε σε μια σειρά από επιπόλαιες πάσες που δεν στοίχισαν. Στο αμέσως επόμενο ματς με τον Παναθηναϊκό παραλίγο να "κάψει" την ομάδα του με λανθασμένο γύρισμα στον Σα στο 2' (δεν το εκμεταλλεύτηκε ο Μακέντα). Με τον Ερυθρό Αστέρα απέτυχε να διώξει σωστά, δίνοντας τη μπάλα στον Βούλιτς.

Όταν εκείνος έκανε το σουτ, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1. Παρεμπιπτόντως, αποδείχθηκε μοιραίος, αφού στο 85' έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-2 και ακολούθησαν δύο γκολ των Σέρβων. Στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μπάγερν έχει ξεχάσει (μαζί με τον Ομάρ) τον Λεβαντόβσκι, ο οποίος ισοφάρισε σε 1-1. Και μετά το χθεσινό, το αποκορύφωμα.

Αυτή η αστάθεια που έχει παρουσιάσει ο 26χρονος κεντρικός αμυντικός προβληματίζει έντονα. Τόσο τον προπονητή όσο και τη διοίκηση. Τον Μαρτίνς γιατί έχει μπροστά του το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ένα παιχνίδι το οποίο ο ίδιος ξέρει καλά ότι πρέπει να κατακτήσει. H λογική λέει ότι ο Τυνήσιος θα μείνει εκτός ενδεκάδας για να παίξει ο Αβραάμ, που σύμφωνα πάντως με τα λεγόμενα του προπονητή στη συνέντευξη Τύπου μετά την Τότεναμ, είχε μικρή ενόχληση. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε ότι σκοπεύει να συζητήσει με τον Μεριά, ενώ σημείωσε ότι "έχει να κάνει με την ψυχολογία του, ασχέτως αν γίνονται λάθη. Τον επηρεάζουν όμως. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι παραπάνω".

Η εικόνα του Μεριά βάζει σε σκέψεις, όμως, και τη διοίκηση. Ο Αφρικανός θέλησε πρόσφατα ένα νέο συμβόλαιο με καλύτερους οικονομικούς όρους. Ακόμα και αν το αξίζει, τα διαδοχικά λάθη του σε αυτά τα σημαντικά παιχνίδια είναι λογικό να προβληματίζουν την "ερυθρόλευκη" ηγεσία σχετικά με την τελική τους απόφαση. Υπενθυμίζεται ότι στον Ολυμπιακό δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2022. Φέτος έχει κάνει 15 συμμετοχές με τους Πειραιώτες, ενώ από τον Ιούνιο μέχρι σήμερα, δηλαδή μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών, έχει κάνει 27 παιχνίδια με την εθνική του ομάδα και τον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Άσε με να κάνω λάθος
"Γκρέμισε" ό,τι έχτισε και αδίκησε την προσπάθειά του!
Τότεναμ – Ολυμπιακός 4-2: Σε κακή Μεριά

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *