Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο Κουζμίνσκας

Ολυμπιακός: Στην Αθήνα ο Κουζμίνσκας

Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας έφτασε στην Αθήνα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, καθώς η πτήση του από την Βαρσοβία είχε δίωρη καθυστέρηση. Διαβάστε τις πρώτες δηλώσεις του Λιθουανού.

Άργησε, αλλά έφτασε στην Αθήνα ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού. Ο διεθνής Λιθουανός φόργουορντ αφίχθηκε με περίπου δίωρη καθυστέρηση αργά το βράδυ της Παρασκευής (26/7) στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος".

"Είχα μια καθυστέρηση αλλά είμαι επιτέλους εδώ και αυτό είναι το ευχάριστο", είπε αρχικά μιλώντας στα ελληνικά Μ.Μ.Ε. ο Κουζμίνσκας. "Ευχαριστώ που ήρθατε και για το θερμό καλωσόρισμα. Πιστεύω ότι υπάρχουν δύο χώρες στην Ευρώπη στις οποίες το μπάσκετ είναι τόσο δημοφιλές, η Λιθουανία και η Ελλάδα.

Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν παράξενα για εμένα, αφού έπαιζα σε άλλη θέση και άλλο στυλ μπάσκετ. Θέλω να βρω τον παλιό καλό μου εαυτό και να γίνω ο παίκτης που ήμουν ή και ακόμα καλύτερος. Είμαι έμπειρος, αλλά βρίσκομαι και στο αποκορύφωμα της καριέρας μου, οπότε μπορώ να παίξω το καλύτερο μου μπάσκετ".

Για το τι γνωρίζει για τον Ολυμπιακό: "Έχω μιλήσει με τον κόουτς Μπλατ, με κάποιον από τους παίκτες δεν έχω συνυπάρξει σε κάποια ομάδα αλλά έχω βρεθεί αντίπαλος με πολλούς από αυτούς, όπως για παράδειγμα με τον Παπανικολάου με τις εθνικές ομάδες. Το σημαντικό για εμένα δεν είναι ο τρόπος που θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός μέσα στο γήπεδο αλλά έξω από αυτό, πως θα είναι δηλαδή η ατμόσφαιρα, το κλίμα".

Ο "Κουζ" θα περάσει το Σάββατο (27/7) από ιατρικές εξετάσεις και θα γνωρίσει κάποιους από τους νέους συμπαίκτες του. Ενδεχομένως να… πουλήσει και διαρκείας, όπως έκανε ο Όγκουστιν Ρούμπιτ, ο δεύτερος ξένος του Ολυμπιακού που έφτασε στην Ελλάδα το βράδυ της Πέμπτης (25/7) μετά τον Κέβιν Πάντερ.

Ο Λιθουανός δεν πρόκειται πάντως να κάτσει πολύ στην Ελλάδα, καθώς θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να ενσωματωθεί στην εθνική ομάδα της πατρίδας του, η οποία άρχισε την προετοιμασία της για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Photo Credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *