Ολυμπιακός: Τίποτα δεν θα έρθει εύκολα κόντρα στην Ξάνθη

Ολυμπιακός: Τίποτα δεν θα έρθει εύκολα κόντρα στην Ξάνθη

Ο Πέδρο Μαρτίνς αναγνωρίζει τις δυσκολίες του σημερινού ματς στην Ξάνθη, αλλά έχει το πλάνο του στην τέταρτη εκτός έδρας αναμέτρηση στο πρωτάθλημα για τον Ολυμπιακό.

Μια ομάδα αποφασισμένη να «καθαρίσει» όπως πρέπει, επιθυμεί να δει το βράδυ (20:00) ο Πέδρο Μαρτίνς στην Ξάνθη. Ο Πορτογάλος προπονητής που στις δύο προηγούμενες επισκέψεις του εκεί δεν κατάφερε να φύγει νικητής, ούτε που θέλει να σκέφτεται απώλεια βαθμών, με το ματς στο Μόναχο κόντρα στην Μπάγερν μάλιστα να ακολουθεί.

Μετά την τελευταία προπόνηση που έγινε χθες στο Ρέντη, ο Μαρτίνς ανακοίνωσε την αποστολή του Ολυμπιακού που έχει 22 ποδοσφαιριστές. Μέσα σε αυτούς και ο Μπουχαλάκης με τον Βαλμπουενά. Αναμενόμενο για τον πρώτο, ευχάριστη έκπληξη για τον δεύτερο. Ο Γάλλος άσος μίλησε με τον προπονητή του που τον ρώτησε αν αισθάνεται έτοιμος να είναι στην αποστολή.

Ο Βαλμπουενά απάντησε καταφατικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι και στο αρχικό σχήμα. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ! Ακόμη και χθες, όμως, δεν έβγαλε όλο το πρόγραμμα, έκανε κάπως πιο συντηρητικά για ένα μέρος της προπόνησης. Ίσως ο Μαρτίνς θέλει τον ηγέτη του, έναν παίκτη που μπορεί να κάνει διαφορά ακόμη και με… ένα πόδι, αν κάτι στραβώσει κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Δεν αποκλείεται πάντως εκτός αρχικού σχήματος να έχει και τον Μπουχαλάκη, τα τρεξίματα του οποίου θα χρειαστεί πολύ περισσότερο την Τετάρτη το βράδυ στο Μόναχο.

Μια πιθανή ενδεκάδα για το σημερινό ματς στην Ξάνθη, είναι η παρακάτω. Τερματοφύλακας ο Σα. Δεξιά θα παραμείνει ο Ομάρ, αριστερά ο Τσιμίκας. Στόπερ ο Σεμέδο θα είναι ο ένας και το πιθανότερο είναι δίπλα του να βρίσκεται ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο Μαρτίνς είναι ευχαριστημένος από την εικόνα του, τη γενικότερη προσπάθειά του, συν του ότι πιστεύει πως ξέρει πολύ καλά τις απαιτήσεις αυτών των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος.

Στη μεσαία γραμμή, ο Γκιλιέρμε με τον Καμαρά θα προσπαθήσουν να κάνουν τη διαφορά και να δώσουν στην ομάδα τον απόλυτο έλεγχο και την ισορροπία στο παιχνίδι της. Χθες, δοκίμασε στο ένα άκρο τον Ποντένσε και στο άλλο τον Μασούρα. Πιθανότερο από εκεί και πέρα, είναι να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης και πάλι ο Ελ Αραμπί και λίγο πιο πίσω του ο Σουντανί.

Ο Αλγερινός έχει δείξει πως απέναντι σε τέτοιες ομάδες τα καταφέρνει περίφημα και ποντάρει πολλά πάνω του ο Μαρτίνς, γνωρίζοντας πως δεν μπορεί να τον υπολογίζει στο Champions League αφού έχει μείνει εκτός λίστας.

Ο Μαρτίνς μαζί του έχει πάρει άλλους δύο τερματοφύλακες (Αλέν και Καραργύρη), όπως και τους Τοροσίδη, Γκασπάρ, Μεριά, Μπουχαλάκη, Μπενζιά, Βαλμπουενά, Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο. Τέσσερις θα αποκλειστούν λίγο πριν την έναρξη του ματς.

ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΤΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

Αυτό στην Ξάνθη είναι το τέταρτο από τα δεκατρία ματς που θα δώσουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος οι «ερυθρόλευκοι», στη φετινή τους διαδρομή. Μέχρι στιγμής πάντως, δοκιμάζονται αρκετά όταν παίζουν μακριά από την έδρα τους. Στη 2η αγωνιστική, νίκησαν 1-0 στη Λάρισα την ΑΕΛ που στο τέλος είχε ευκαιρία να ισοφαρίσει.

Στην 4η αγωνιστική, ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Ό,τι γλίτωσαν στη Λάρισα το έπαθαν εκεί και αυτοί ήταν οι μοναδικοί βαθμοί που έχουν απωλέσει στο πρωτάθλημα. Στην 6η αγωνιστική, βρέθηκαν να χάνουν 1-0 από τον Άρη, αλλά το γύρισαν και πήραν τρεις σημαντικότατους βαθμούς με νίκη 2-1. Σήμερα, είναι η σειρά της Ξάνθης, σε μια ακόμη δοκιμασία. Σίγουρα ο Μαρτίνς θα ήθελε να δει την ομάδα του να «καθαρίσει» πιο εύκολα από τα παραπάνω ματς.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ…

Στο πλευρό της ομάδας του Ολυμπιακού σήμερα, θα βρίσκεται και ο κόσμος της ομάδας. Γύρω στους 2.000 εκτιμάται πως θα είναι αυτοί που θα στηρίξουν την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Μαρτίνς για να φύγουν με το «διπλό» από την Ξάνθη. Από τον Ολυμπιακό πάντως, έχουν γίνει και οι απαραίτητες συστάσεις ώστε να μη συμβεί το παραμικρό, να μην «τσιμπήσουν» σε οποιαδήποτε πρόκληση και να μην τεθεί θέμα πιθανής τιμωρίας.

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Στο πλαίσιο της παρουσίας της ομάδας στην Ξάνθη και ενόψει της σημερινής αναμέτρησης, στελέχη των «ερυθρολεύκων» βρέθηκαν χθες στο σύνδεσμο της ομάδας. Οι τρεις αντιπρόεδροι της ομάδας, Μιχάλης Κουντούρης, Τάκης Αγραφιώτης και Κώστας Καραπαπάς, μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Κριστιάν Καρεμπέ και τον διευθυντή επικοινωνίας Νίκο Γαβαλά βρέθηκαν στο σύνδεσμο των φίλων του Ολυμπιακού στην Ξάνθη. Αυτοί με τη σειρά τους τους ευχαρίστησαν και ζήτησαν να μεταφέρουν στους παίκτες την επιθυμία τους για νίκη στο σημερινό ματς, αλλά και την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Συνέντευξη ζωής του Γιώργου Αμανατίδη: "Να δώσω τη φανέλα μου, το αίμα μου;"
Ολυμπιακός: Τρίτη και… φαρμακερή!
Ολυμπιακός: Τα δάκρυα του Βαλμπουενά για την κόρη του

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *