Ουλίτιδα: Γνωρίστε τα συμπτώματα για να την προλάβετε εγκαίρως

1Η ουλίτιδα είναι η πιο ήπια μορφή της περιοδοντικής νόσου στο αρχικό της στάδιο.
Τα μικρόβια της οδοντικής πλάκας έχουν ήδη προσβάλλει και ερεθίσει τα ούλα, αλλά οι συνδετικοί ιστοί και το οστό γύρω από το δόντι είναι ακόμη ανέπαφοι.
Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν άγνοια του προβλήματος στα αρχικά στάδια της ουλίτιδας. Αν όμως η ουλίτιδα εντοπιστεί έγκαιρα, μπορεί να αντιμετωπιστεί με μεγάλη επιτυχία χωρίς να προκαλέσει μόνιμες βλάβες.
Δείτε τα συμπτώματα της ουλίτιδας και λάβετε άμεσα μέτρα για την αντιμετώπισή της:
-Ούλα που ματώνουν κατά το βούρτσισμα των δοντιών ή με τη χρήση οδοντικού νήματος. Η τακτική αιμορραγία των ούλων κατά το βούρτσισμα είναι η πιο κοινή ένδειξη ουλίτιδας.
-Άσχημη αναπνοή ή/και μεταλλική γεύση στο στόμα.
-Κόκκινα, ευαίσθητα, και ερεθισμένα ούλα.
-Απώλεια της σύνδεσης δοντιού και ούλων. Τα υγιή ούλα είναι στενά προσκολλημένα γύρω από τα δόντια. Αν τα ούλα δείχνουν να έχουν χαλαρώσει και αποκολληθεί από τα δόντια, αυτό είναι σύμπτωμα ουλίτιδας και σημαίνει ότι έχουν αρχίσει να επηρεάζονται οι περιοδοντικοί σύνδεσμοι που κρατούν το δόντι σταθερό στη θέση του.
-Υποχώρηση ούλων. Αν έχετε την αίσθηση ότι τα δόντια σας έχουν αρχίσει να φαίνονται ψηλότερα από πριν, αυτό οφείλεται στην υποχώρηση των ούλων λόγω της ουλίτιδας.
-Ευαίσθητα δόντια. Τα δόντια γίνονται πιο ευαίσθητα και πονάνε στο ζεστό και κρύο λόγω της αποκάλυψης της ρίζας του δοντιού εξαιτίας της υποχώρησης των ούλων.
thesecretrealtruth.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *