«Ούτε λίστα πήρε, ούτε απάντησε ο Ινφαντίνο»

1Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΠΟ, το υψηλόβαθμο στέλεχος της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας δεν πήρε στα χέρια του καμία λίστα με κατηγορούμενους ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και δεν απάντησε επί του θέματος.

Σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο Τζιάνι Ινφαντίνο παρέλαβε αναλυτική λίστα με κατηγορούμενους στη σημερινή συνάντηση με την ελληνική κυβέρνηση. Μάλιστα, παρουσιάζονται δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα της UEFA για την στάση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας σε ανάλογες περιπτώσεις διαφθοράς: «Εμείς αποβάλλουμε από το ποδόσφαιρο τα φυσικά πρόσωπα που κατηγορούνται μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε ερώτηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα σχετικά με τον κώδικα ηθικής της UEFA και της FIFA με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να απαντά: «Για τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας». Άλλωστε στην τοποθέτησή του μετά το τέλος της συνάντησης ανέφερε για το συγκεκριμένο ότι: «Οι χειραγωγημένοι αγώνες είναι ένα ζήτημα ποινικού δικαίου πριν γίνει θέμα του ποδοσφαίρου».

Ως εκ τούτου, δεν υπήρξε από την πλευρά του γενικού γραμματέα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας καμία επίσημη τοποθέτηση στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το συγκεκριμένο ζήτημα. Και καταλήγει η πλευρά της ομοσπονδίας ότι η διαρροή που προβάλλεται σαν δήλωση του Ινφαντίνο εξυπηρετεί συγκεκριμένες καταστάσεις και στοχεύσεις.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *