Ο Έλον Μασκ είπε γιατί έσπασαν τα τζάμια του Cybertruck κατά την παρουσίασή του

Ο Έλον Μασκ είπε γιατί έσπασαν τα τζάμια του Cybertruck κατά την παρουσίασή του

via REUTERS/Handout .

Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε για ποιον λόγο τα παράθυρα του Cybertruck της Tesla έσπασαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασής του.

Όπως αναφέρει το BBC, o επικεφαλής της Tesla απέδωσε το συμβάν στη σειρά με την οποία έγινε η επίδειξη: Το όχημα είχε δεχτεί πρώτα χτύπημα με βαριοπούλα, σε μια επίδειξη της αντοχής της θωράκισης που έχει το σασί του. Ωστόσο, όπως είπε ο Μασκ, αυτό προκάλεσε μια ρωγμή, η οποία στη συνέχεια οδήγησε στο να σπάσουν τα τζάμια όταν χτυπήθηκαν με μεταλλική μπάλα.

Το φουτουριστικό ηλεκτρικό όχημα παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο Χόθορν της Καλιφόρνια, προκαλώντας αίσθηση λόγω του σχεδιασμού «επιστημονικής φαντασίας» που το χαρακτηρίζει. Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε τη μεγαλύτερη εντύπωση ήταν το σπάσιμο των τζαμιών, καθώς επιδεικνυόταν η αντοχή του.

Σε συνομιλία στο Twitter ο Μασκ έγραψε πως το συμβάν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί εύκολα. «Το χτύπημα του σφυριού στην πόρτα ράγισε τη βάση του τζαμιού, και για αυτό η ατσάλινη σφαίρα δεν αναπήδησε» έγραψε. «Θα έπρεπε να είχαμε ρίξει πρώτα τη μπάλα στο παράθυρο και μετά χτυπήσει με τη βαριοπούλα την πόρτα. Την άλλη φορά».

Το σαββατοκύριακο ο Μασκ ανέβασε βίντεο από προηγούμενη επίδειξη, λίγο πριν την παρουσίαση, όπου τα παράθυρα φαίνονταν να αντέχουν το χτύπημα της μεταλλικής σφαίρας.

Παρά την «αναποδιά», η Tesla ανακοίνωσε πως είχε πάνω από 200.000 παραγγελίες για το Cybertruck μετά την επίδειξη.

Η επιτυχία και η απήχηση της παρουσίασης έκανε πολλούς να σχολιάσουν πως το συμβάν, το οποίο έγινε viral, ίσως να ήταν «στημένο» ακριβώς για να τραβήξει πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι αυτοί που τονίζουν πως, αντίθετα με τις περισσότερες παρουσιάσεις από υψηλόβαθμα στελέχη εταιρειών, που είναι εξαιρετικά διοργανωμένες και «λαμπερές», ο Μασκ δεν διστάζει να δείχνει μια πιο «ανθρώπινη» πλευρά (κάτι που, κατά καιρούς, είχε και θετικά και αρνητικά αποτελέσματα).

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *