Ο απερίγραπτος Γιαννακόπουλος

5Με κεκτημένη ταχύτητα από την εντυπωσιακή του εμφάνιση στο ΣΕΦ (89-64), ο Ολυμπιακός επικράτησε και χθες του Παναθηναϊκού (64-69) κάνοντας το break στη σειρά των τελικών της Α1 και αποκτώντας πλέον προβάδισμα τίτλου (2-1)!

Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν πειθαρχημένα και με καθαρό μυαλό σε άμυνα και επίθεση, ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα από την πρώτη κιόλας περίοδο και ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι ως το τέταρτο δεκάλεπτο. Οι γηπεδούχοι έκαναν φιλότιμη προσπάθεια να γυρίσουν το ματς στην τελευταία περίοδο ροκανίζοντας τη διαφορά (είχε φτάσει μέχρι και στο +16, 38-54), μείωσαν στο καλάθι (62-64) 1.34” πριν από τη λήξη με βολές του Διαμαντίδη, αλλά ένα εντυπωσιακό ντράιβ του Σπανούλη, που τελείωσε τη φάση στα μούτρα του Λάσμε (62-66) και έκτοτε βολές και ένα κάρφωμα του Λάσμε διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα υπέρ του Ολυμπιακού.

Αν πάντως έχαναν οι «ερυθρόλευκοι», θα μιλούσαμε για αυτοκτονία, καθώς πράγματι στις τρεις πρώτες περιόδους ήταν απόλυτοι κυρίαρχοι. Σε εκείνο το διάστημα οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να βρουν απαντήσεις ούτε στην επιθετική άμυνα των φιλοξενουμένων ούτε στο επιθετικό τους κρεσέντο (τρίποντα, άλεϊ ουπ, επιθετικά ριμπάουντ και δεύτερες επιθέσεις).

Πλέον ο Διαμαντίδης και η παρέα του καλούνται γρήγορα να ξεχάσουν αυτό το ματς και να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί την Κυριακή στο Φάληρο, όπου μεταφέρεται η σειρά (19.45, ΝΕΡΙΤ). Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης καλείται να λύσει τον αμυντικό γρίφο, καθώς και χθες η καλή κυκλοφορία της μπάλας στην περιφέρεια έδωσε αρκετά ελεύθερα τρίποντα στον Ολυμπιακό, ενώ στο κενό έπεσε για το «τριφύλλι» και η επιλογή της συνεχούς αλλαγής μαρκαρισμάτων στα σκριν, ιδιαίτερα όταν αυτά γίνονταν πάνω στον Σπανούλη. Ο πολύπειρος γκαρντ διάβαζε σωστά τις φάσεις και είτε έπαιζε στα πόδια τους ψηλούς του Παναθηναϊκού ολοκληρώνοντας με ντράιβ είτε έβγαζε ασίστ στους αγκυροβολημένους στο τρίποντο συμπαίκτες του.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με καθυστέρηση σχεδόν 15 λεπτών, λόγω της έντονης αντίδρασης του Παναθηναϊκού, την οποία προκάλεσε η παρουσία υπεράριθμων διαπιστευμένων στον πάγκο του Ολυμπιακού. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έστειλε την ομάδα του στα αποδυτήρια μέχρι να δοθεί τελικά λύση (αποχώρησαν ένας φροντιστής και ένας μασέρ).

Τα δεκάλεπτα: 15-21, 28-36, 40-56, 64-69.

Δημήτηρης Γιαννακόπουλος: Δεν θα καθίσω να με… μπιμπ

Μετά το τέλος του αγώνα σε έξαλλη κατάσταση και προφανώς υπό το βάρος της ήττας ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος (φωτό) τα έβαλε με τους διαιτητές, ενώ αποκάλυψε ότι ζήτησε και την επανάληψη του αγώνα λόγω των υπεράριθμων στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Σήμερα δεν έπρεπε να ξεκινήσει το ματς. Ξεκίνησε εκβιαστικά μετά από δίλημμα του Σχινά. Οι κανονισμοί του ΕΣΑΚΕ είναι σαφείς. Κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να εναρμονιζόμαστε με τους κανονισμούς. Κάναμε ένσταση για επανάληψη του αγώνα. Εγινε αλλοίωση αποτελέσματος… Εγώ δεν είμαι ούτε Βαρδινογιάννης ούτε Αλαφούζος για να κάθομαι να με… μπιμπ μέσα στο γήπεδο, θα το βρούνε μπροστά τους αυτό»! Τα αδέρφια Αγγελόπουλοι από την πλευρά τους έστειλαν μήνυμα ηρεμίας στους οπαδούς του εν όψει του κυριακάτικου τελικού, ενώ υποστήριξαν: «Καιρός ήταν για το αποτέλεσμα αυτό. Συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή. Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα, θέλουμε τον κόσμο μας χωρίς ακρότητες στο ΣΕΦ. Ηρθα πρώτη φορά στο ΟΑΚΑ. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού μάς αντιμετώπισε άψογα».

Ντου σε οπαδό

Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ επικράτησε χθες με άνεση στη Νέα Σμύρνη του ΠΑΟΚ (75-57), μειώνοντας έτσι τη σειρά των μικρών τελικών της Α1 στο 2-1, με την αναμέτρηση όμως να επισκιάζεται από το επεισόδιο στην ανάπαυλα μεταξύ του Ντι Τζέι Κούπερ και οπαδού των γηπεδούχων. Την ώρα λοιπόν που ο γκαρντ του ΠΑΟΚ πήγαινε στα αποδυτήρια, ξαφνικά έγινε «ταύρος» και όρμησε στην κερκίδα ζητώντας τα ρέστα από φίλο του Πανιωνίου! Ακολούθησε ένταση και στη γραμματεία μεταξύ των εκπροσώπων των δύο ομάδων, ενώ οι διαιτητές πριν από την έναρξη της επανάληψης απέβαλαν τον Κούπερ για την κίνησή του αυτή. Στο φύλλο αγώνα γράφτηκε ότι οπαδός έβρισε κι έφτυσε τον Αμερικανό.

Το μήνυμα της Μελέτη

Θεώρησε πως πήρε τα μέτρα της, αλλά μάλλον προκάλεσε την τύχη της η Ελεονώρα Μελέτη. Μετά την εμφάνισή της στον 1ο τελικό Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού, όταν συζητήθηκε για το πληθωρικό της μπούστο, η γνωστή παρουσιάστρια έκανε χθες comeback στις κερκίδες του ΟΑΚΑ για τον επόμενο γύρο του τελικού μεταξύ των «αιωνίων». «Για σήμερα πάντως πήρα τα μέτρα μου» έγραψε η ίδια στο twitter και φωτογραφήθηκε με την μπλούζα που φορούσε. «Watch the game not my boobs», δηλαδή «Δείτε το παιχνίδι, όχι το στήθος μου» έγραφε το T-shirt. Οπως ήταν φυσικό, όλοι έκαναν το αντίθετο. Σε σημείο που η Ελεονώρα μάλλον ένιωσε άσχημα, αφού τελικά έριξε κάτι πάνω της.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *