Ο ΔΗΚΤΗΣ (24/12/19)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Ο ΔΗΚΤΗΣ

Παράταση για οφειλέτες Εργατικής Κατοικίας

Δύο αποφάσεις-ανάσα για χιλιάδες δικαιούχους του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας αποφάσισε στην εκπνοή του χρόνου το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ. Συγκεκριμένα, αποφάσισε εξάμηνη παράταση της προθεσμίας για την υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών για δανειολήπτες και δικαιούχους των παροχών της Εργατικής Κατοικίας. Ετσι, αντί για το τέλος του έτους, οι σχετικές ηλεκτρονικές αιτήσεις για τη ρύθμιση αποπληρωμής οφειλών δανειοληπτών που χορηγήθηκαν από ίδια κεφάλαια του καταργηθέντος ΟΕΚ, θα μπορούν να υποβάλλονται έως και τις 30 Ιουνίου του 2020, στην ιστοσελίδα του οργανισμού (www.oaed.gr). Επίσης, το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ αποφάσισε την παράταση της προθεσμίας υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη ληξιπρόθεσμων οφειλών δικαιούχων εργατικής κατοικίας στους οικισμούς του τ. ΟEK αλλά και επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των οφειλών αυτών. Οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις αναμένεται να εκδοθούν άμεσα από το υπουργείο Εργασίας.

Δάνεια για τα «θύματα» της Thomas Cook

Ενα χριστουγεννιάτικο δώρο περιμένει τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πτώχευση της Thomas Cook και των θυγατρικών της. Χθες ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης Γ. Τσακίρης ανακοίνωσε ότι ξεκινάει άμεσα η χορήγηση δανείων επιδοτούμενων τόκων προς τις επιχειρήσεις αυτές. Τα δάνεια θα χορηγούνται μέσω των συνεργαζόμενων τραπεζών, από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ II) της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Ο συνολικός προϋπολογισμός των δανείων ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ και η αποπληρωμή τους θα υλοποιείται σε 2-5 έτη.

Σημαντικός ο ρόλος της ΔΕΠΑ στον σταθμό LNG της Β. Ελλάδας

Τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ με ποσοστό 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εταιρείας GASTRADE Α.Ε., η οποία αναπτύσσει τον τερματικό σταθμό LNG Βορείου Ελλάδας, στην Αλεξανδρούπολη, ενέκρινε χθες το Δ.Σ. της εταιρείας. Η ΔΕΠΑ αναλαμβάνει έτσι ενεργό ρόλο στην υλοποίηση του έργου, που αποτελεί μέρος της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τη σύνδεση της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης (CESEC) στο ευρωπαϊκό σύστημα φυσικού αερίου. Οπως σημειώνει η ΔΕΠΑ, η Ελλάδα καθίσταται έτσι πύλη εισόδου ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και περιφερειακός ενεργειακός κόμβος.

To «καμπανάκι» του Χ.Α. χτύπησε ο Οδ. Αθανασίου

Το παραδοσιακό καμπανάκι έναρξης της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών χτύπησε χθες ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, με αφορμή την έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης ΑΜΚ μη τραπεζικού ιδρύματος, που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα την τελευταία δεκαετία», ανέφερε ο κ. Αθανασίου, προσθέτοντας: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κάθε μέτοχό μας ξεχωριστά που πίστεψε σε εμάς και στο εμβληματικό έργο του Ελληνικού. Η επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτής της ιστορικής σε μέγεθος ΑΜΚ αποτελεί ένα μικρό πρώτο δείγμα της επίδρασης της επένδυσης στην ελληνική οικονομία».

Μέχρι τις 31 Μαρτίου η δήλωση των τ.μ.

Τη δυνατότητα να δηλώσουν μέχρι τις 31 Μαρτίου τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα στους δήμους που ανήκουν, έχουν χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων γλιτώνοντας πρόστιμα και προσαυξήσεις του παρελθόντος. Δηλαδή, η υποχρέωση να δηλώνουν τα σωστά στοιχεία ξεκινάει από το νέο έτος. Για πρώτη φορά όμως λαμβάνονται μέτρα και για τους ιδιοκτήτες που δήλωσαν οικειοθελώς τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα. Συγκεκριμένα, όσοι έσπευσαν οικειοθελώς να δηλώσουν τα τ.μ. με ερμηνευτική εγκύκλιο που θα εκδοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών, δεν θα ζητηθεί η είσπραξη των συγκεκριμένων οφειλών, εφόσον δεν έχουν ήδη καταβληθεί στους δήμους. Σε διαφορετική περίπτωση δεν επιστρέφονται. Τα ανωτέρω αποφασίσθηκαν στη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ) Στράτο Παραδιά και τον Αναστάσιο Βάππα, μέλος του Δ.Σ.

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *