Ο Ιβάνοφ πήγε στον ΟΗΕ για να πει στα σλαβικά ότι μιλάνε “μακεδονικά”!

1Ο ΟΗΕ δεν μπορεί να είναι αδιάφορος με την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του νοτιου σλαβικού κράτους- FYROM, στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, που συνήλθε στη Γενεύη.

Ο Ιβάνοφ χρησιμοποιώντας διπλωματική γλώσσα, εξέφρασε τις ανησυχίες σχετικά με την άρνηση του συνταγματικού ονόματος της χώρας και την αγνόησή του, λόγω των εμποδίων που παρουσιάστηκαν από την ελληνική πλευρά, αλλά και για παραλείψεις που καθιστούν υπεύθυνη τη διεθνή κοινότητα.

«Αναφέρομαι στο Διεθνή Χάρτη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που αφήνει να παραβιάζεται το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αποφάσεις του Διεθνούς Δικαστηρίου.

Σήμερα, η χώρα μου που έχει το συνταγματικό όνομα «Μακεδονία» είναι μέλος του Συμβουλίου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, οι συμπολίτες μου είναι αντιμέτωποι με την άρνηση του δικαιώματος τους στην ταυτότητα και τη γλώσσα.

»Σε αυτήν την ίδια γλώσσα την οποία ομιλώ και είναι η «μακεδονική».

Αυτά τα δύο δικαιώματα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ανθρώπινης προσωπικότητας και της ελευθερίας της έκφρασης. Για αυτά τα δικαιώματα των ατόμων δεν γίνονται συμβιβασμοί», δήλωσε ο Ιβάνοφ, σύμφωνα με το ‘Ιλλυρία’

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *