Ο Κάρι ξεκίνησε να φοράει φακούς επαφής για να σουτάρει καλύτερα!

Ο Κάρι ξεκίνησε να φοράει φακούς επαφής για να σουτάρει καλύτερα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Ο Στεφ Κάρι αποκάλυψε ότι σε όλη την καριέρα του δεν έβλεπε πολύ καλά λόγω μίας πάθησης στα μάτια, κάτι που τον υποχρέωσε να φορέσει φακούς επαφής πριν ένα μήνα για να βελτιωθεί ως σουτέρ!

Ο Στεφ Κάρι θεωρείται ένας από τους καλύτερους σουτέρ όλων των εποχών. Υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι είναι ο καλύτερος σουτέρ όλων των εποχών. Το γεγονός ότι βρίσκεται στην 3η θέση όλων των εποχών στα εύστοχα τρίποντα και έχει ποσοστό καριέρας πίσω από την γραμμή του τριπόντου 43.6% είναι η απόδειξη. Κι όμως, όσο και αν φανεί τρελό, όλα αυτά ο Κάρι τα έκανε χωρίς να βλέπει καθαρά!

Ο σταρ των Γουόριορς αποκάλυψε σε συνέντευξή του σε αμερικανικό ΜΜΕ ότι εδώ και περίπου ένα μήνα ξεκίνησε να φοράει φακούς επαφής, αφού εδώ και χρόνια ταλαιπωρείται από μία πάθηση των ματιών που ονομάζεται "κερατόκωνος". Τι σημαίνει όμως αυτό; Πως ο κερατοειδής χιτώνας του σταδιακά λεπταίνει δημιουργώντας αστιγματισμό, με αποτέλεσμα να μην βλέπει καθαρά!

Ο Κάρι αποκάλυψε ότι ξεκίνησε να φοράει φακούς επαφής από τις 16 Μαρτίου και τον αγώνα με τους Θάντερ (νίκη των Γουόριορς με 110-88) και από τότε "έχει ανοίξει ένας καινούριος κόσμος για εμένα"! Για την ιστορία, από τότε που ο Κάρι ξεκίνησε να φοράει φακούς επαφής έχει 56/115 τρίποντα σε 9 αγώνες, ήτοι ποσοστό 48.7%, έχοντας ευστοχήσει σε τουλάχιστον 5 τρίποντα σε κάθε παιχνίδι!

AP Photo/Matt Slocum

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *