Ο Καμμένος κρύβεται πίσω από τις… κόκκινες γραμμές του

Του Τάσου Ευαγγελίου
Πίσω από τις… κόκκινες γραμμές του κρύβεται ο Πάνος Καμμένος που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τη χρονοβόρα διαδικασία η οποία απαιτείται προκειμένου να έρθει στην Ελληνική Βουλή η συμφωνία Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για να παραμείνει στην κυβέρνηση και τον… θώκο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.
«Για ένα αυτοκίνητο και ένα… ελικόπτερο» θα μπορούσε να είναι το τίτλος του νέου σήριαλ που αφορά τη στάση του Πάνου Καμμένου σχετικά με το ζήτημα τον Σκοπίων όπου η κυβέρνηση, την ύπαρξη της οποίας στηρίζει με την παρουσία και τη ψήφο του, φέρνει μια συμφωνία για την ονομασία της γείτονας χώρας που περιλαμβάνει, φαρδιά πλατιά, τον όρο Μακεδονία.
«Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας» είναι το όνομα που συμφωνήθηκε καθώς και αναγνώριση «μακεδονικής γλώσσας» και εθνικότητας από τον Πρωθυπουργό τον οποίο δήλωσε ότι στηρίζει καθώς και ότι θα πάει μέχρι τέλους προκειμένου να «σώσει» τη χώρα από την κρίση και να την βγάλει από το Μνημόνιο.
Εμφανής η αμηχανία του χθες μπροστά στην ανάγκη να υποστηρίξει αυτά που είπε και τα οποία δεν μπορούν να τεθούν ως βάση καμίας συζήτησης σε επίπεδο πολιτικής.
Ακόμη και όσα ανέφερε σχετικά με το θέμα της διαπραγμάτευσης από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, δείχνουν πως οι κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ μετακινούνται ανάλογα με το τι θέλουν να επιτύχουν.
«βλέπω όρους» είπε «που είναι αρκετά ισχυροί όσον αφορά τη σλαβική καταγωγή, τη σλαβική γλώσσα, το ξεκαθάρισμα της ιστορίας της Μακεδονίας, του Μεγάλου Αλεξάνδρου κτλ. Τέτοιους όρους που έχει συμπεριλάβει η Ελλάδα στην πρότασή της δεν τους έχω ξαναδεί. Εάν δεν υπήρχε το κομμάτι του όρου Μακεδονία δεν θα δεσμευόμασταν».
Ουσιαστικά αποδέχεται τη «μακεδονική γλώσσα» αλλά και το γεγονός πως το erga omnes δεν θα ισχύει για την εθνικότητα αφού μόνο οι Έλληνες δεν θα χρησιμοποιούν τον όρο «μακεδονικός».
Θα ψήφιζε δηλαδή αν δεν υπήρχε όρος Μακεδονία στο όνομα. Δείχνοντας με τον τρόπο αυτό ότι στην περίπτωση που το θέμα έρθει το φθινόπωρο προς έγκριση στη Βουλή θα αναζητήσει έναν λόγο μια αφορμή για να κάνει πίσω πολλά μέτρα από τις κόκκινες γραμμές των ΑΝΕΛ.
Ακόμη και η δικαιολογία που επικαλέστηκε ότι δεν θα περάσει η συμφωνία από τα Σκόπια δείχνει ότι αυτό το οποίο ενδιαφέρει τους ΑΝΕΛ και τον ίδιο είναι να μην τεθεί θέμα εκλογών, αδιαφορώντας για το γεγονός πως βρίσκεται σε μια κυβέρνηση στην οποία ο επικεφαλής σβήνει μια προς μια τις κόκκινες γραμμές που αναγράφονται στην ίδια την ιδρυτική διακήρυξη που ο Πάνος Καμμένος συνέγραψε.
Liberal Labels Άρθρα Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *