“Ο Μαραντόνα μπορεί να περιμένει…”

"Ο Μαραντόνα μπορεί να περιμένει…"

Ο δημοσιογράφος της "Diario Olè", Sergio Stuart, περιγράφει στο Sport24.gr τις πρώτες αντιδράσεις και τον πανικό που έχουν προκαλέσει ο Λουίς Σκόλα και η παρέα του, που φέρνουν σε… δεύτερη μοίρα την προπονητική επάνοδο του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Η Αργεντινή επιβλήθηκε της Σερβίας (97-87) και πήρε το εισιτήριο για τις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μία τεράστια επιτυχία, που η χώρα είχε να ζήσει από το 2006, όταν έφτασε ξανά στα ημιτελικά μιας τόσο μεγάλης διοργάνωσης. Τότε, ήταν η Ισπανία του Πάου Γκασόλ και του Χοσέ Μανουέλ Καλντερόν που είχε βάλει "στοπ" στην επέλαση προς τον δεύτερο σερί τελικό σε Παγκόσμιο Κύπελλο -μετά το ασημένιο μετάλλιο στην Ινδιανάπολη.

Αυτή τη φορά, στο σταυροδρόμι προς τον τελικό θα βρίσκεται -κατά τα φαινόμενα- η Team USA (ή η Γαλλία, εφόσον κάνει τη μεγάλη έκπληξη). Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει από αγώνα σε αγώνα, ο Φακούντο Καμπάτσο και η παρέα του όμως, δεν δείχνουν να φοβούνται.

Οι "γκαούτσος" ζουν μεγάλες στιγμές, ο Λουίς Σκόλα δείχνει τον δρόμο στους συμπαίκτες του, προς ένα ακόμη μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση. Αποτέλεσμα της τεράστιας πρόκρισης στην τετράδα; Το Μπουένος Άιρες αδιαφορεί για το ποδόσφαιρο -έστω για μερικές ημέρες- και το φιλικό της "αλμπισελέστε" με το Μεξικό σε μερικές ώρες (σ.σ.: ο Λιονέλ Μέσι δεν θα αγωνιστεί). Σήμερα και για μερικές ημέρες ακόμη, όλη η χώρα ασχολείται με ένα πράγμα: το Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ.

O Sergio Stuart της Diario Olè καταγράφει στο Sport24.gr τις εικόνες, τις αντιδράσεις και τις σκέψεις που επικρατούν στην Αργεντινή, από την στιγμή που ακούστηκε η κόρνα της λήξης στον προημιτελικό. Εκεί όπου ο ενθουσιασμός είναι σε τέτοια επίπεδα, για να βάλουν σε δεύτερη μοίρα την επιστροφή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα στους πάγκους -για λογαριασμό της Χιμνάσια Λα Πλάτα.

Αναλυτικά το κείμενο του Sergio Stuart:

"Απίστευτο; Πραγματικότητα! Είναι αλήθεια ότι πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η λογική δεν θα επέτασσε για μια νίκη της Αργεντινής απέναντι στη Σερβία. Μιλάμε για μια ομάδα (Σερβία) που θεωρούνταν υποψήφια για τον τίτλο. Η Αργεντινή όμως, που από αγώνα σε αγώνα δημιούργησε ένα απίστευτο παρόν, μπορεί να κάνει τα πάντα.

Κι αυτό έκανε! Πήρε μια ιστορική νίκη απέναντι στην ομάδα από τα Βαλκάνια, αυτή που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας το 2014 και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016. Τώρα όμως, στους "4" βρίσκεται η Αργεντινή!

Σήμερα, η Αργεντινή αφήνει στην άκρη το ποδόσφαιρο. Παίρνει την μπάλα και τη βάφει πορτοκαλί. Ενώ δεν υπήρχε ιδιαίτερα… υψηλή θερμοκρασία για το μπάσκετ, ειδικά με βάση το πρόγραμμα των αγώνων της Κίνας, αυτό το πρωί της Τρίτης (10/9) πήρε… φωτιά από τον θρίαμβο!

Ίσως, για το κοινό, κάποιοι παίκτες να μην είναι γνωστοί (ακόνη και κάποιοι ποδοσφαιριστές δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι στον δρόμο). Η εικόνα του μεγάλου αρχηγού του, Λουίς Σκόλα, είναι το παράδειγμα της εγκυρότητας και της ευθύνης στα 39. Παρόλ' αυτά, σιγά σιγά ο κόσμος μαθαίνει τον Φακούντο Καμπάτσο, τον Γκάμπριελ Ντεκ, τον Νικολάς Λαπροβίτολα, τον Πατρίτσιο Γκαρίνο και τους υπόλοιπους "ήσυχους ήρωες" που εκπροσωπούν τη χώρα τόσο καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Απόψε, στο Τέξας, η ποδοσφαιρική ομάδα της Αργεντινής παίζει -δίχως τον Λιονέλ Μέσι- απέναντι στο Μεξικό. Παρόλ' αυτά, το αθλητικό περιβάλλον (ακόμη και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο), το μόνο πράγμα για το οποίο μιλούν είναι το μπάσκετ και η Εθνική που μπορεί να κερδίσει την Team USA στην Κίνα.

Σήμερα, ακόμη κι ο Ντιέγκο Μαραντόντα κι η επιστροφή του ως προπονητής, μπορεί να περιμένουν…".

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *