Ο Ματσιούλις θυμίζει… Ματσιούλις

Ο Ματσιούλις θυμίζει… Ματσιούλις

Η νέα εξαιρετική εμφάνιση του Γιόνας Ματσιούλις επιβεβαίωσε ότι ο Λιθουανός βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας επιστρέψει στα γνωστά του επίπεδα.

Ο Γιόνας Ματσιούλις ήρθε για να κάνει την διαφορά στην ΑΕΚ. Ήξερε ότι δεν είναι ο παίκτης που ήταν κάποτε. Εξακολουθεί όμως να είναι ένας παίκτης που σε αυτό το επίπεδο ξεχωρίζει. Τον τελευταίο καιρό αυτό επιβεβαιώνεται απόλυτα.

Στον αγώνα με τον Προμηθέα (νίκη με 83-62), o Λιθουανός πρόσθεσε ακόμα μία εξαιρετική εμφάνιση με την φανέλα της ΑΕΚ, έχοντας 18 πόντους, 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Ο Ματσιούλις βγήκε μπροστά για την ΑΕΚ όταν το παιχνίδι ήταν ακόμα…ντέρμπι και φρόντισε να καθαρίσει νωρίς την μπουγάδα. Κοινώς, έκανε αυτό για το οποίο αποκτήθηκε, φροντίζοντας ώστε η ΑΕΚ να επιστρέψει ομαλά στην ελληνική πραγματικότητα. Πάνω από όλα όμως συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει πριν την διακοπή των πρωταθλημάτων.

Στους 4 τελευταίους αγώνες της “Ένωσης” στο πρωτάθλημα ο Ματσιούλις έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του, αριθμώντας 15.3 πόντους, 5.5 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ μέσο όρο, σουτάροντας με 62.5% στο τρίποντο! Και όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται οι 17 πόντοι που σημείωσε ενδιάμεσα στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου κόντρα στην Φλαμένγκο!

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ

Ο Ματσιούλις είναι καλά και το δείχνει. Ο ρυθμός του όταν σουτάρει είναι ξανά σταθερός. Αισθάνεται το σώμα του καλύτερα και φαίνεται, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ένα κάρφωμα στον αγώνα με τον Προμηθέα. Και η αλήθεια είναι ότι δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερη στιγμή για να βρει τον εαυτό του.

Με τους αγώνες που έρχονται για την ΑΕΚ – με πρώτους αυτούς με τον ΠΑΟΚ για το Basketball Champions League – να είναι κρίσιμοι, η “Ένωση” έχει ανάγκη από τον καλό Ματσιούλις. Τον ατρόμητο Ματσιούλις, που βουτάει στο παρκέ για χαμένες μπάλες, σουτάρει με περίσσια αυτοπεποίθηση από την περιφέρεια, παλεύει στα ριμπάουντ και προκαλεί πονοκέφαλο στον αντίπαλο με το μέσα-έξω παιχνίδι του. Η ΑΕΚ έχει ανάγκη από τον ηγέτη Ματσιούλις, που φέρνει σε ισορροπία ένα ρόστερ που έχει τις δυνατότητες να φτάσει ψηλά και φέτος.

Ο Ματσιούλις είναι ένας παίκτης που ξέρει πότε να ανεβάσει στροφές. Ξεκίνησε την σεζόν δυναμικά, ακολούθως μπήκε σε φάση… συντήρησης και τώρα αρχίζει και θυμίζει πάλι τον παλιό, καλό Ματσιούλις. Αν συνεχίσει έτσι, τότε μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν στην ΑΕΚ.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *