Ο Μπιλ Γκέιτς προφητεύει τον αποδεκατισμό της ανθρωπότητας στα επόμενα 20 χρόνια! – Ποιος είναι ο φόβος του (vid)

1Θα περίμενε κανείς ότι ο Μπιλ Γκέιτς, αυτός ο κροίσος της τεχνολογίας που κάθε χρόνο εξακολουθεί να κρατάει τα πρωτεία των δισεκατομμυρίων, δεν θα ανησυχούσε για τίποτα. Ή σχεδόν τίποτα.

Ωστόσο αυτό είναι μια άκυρη υπόθεση όπως προκύπτει από τη συνέντευξη που έδωσε στο Vox και στην οποία κάνει λόγο για ένα τεράστιο, επικό σαν την περιουσία του φόβο. Το φόβο του ότι η ανθρωπότητα θα αφανιστεί από ιό.

“Oι πιθανότητες ενός παγκοσμίου πολέμου με πυρηνικά είναι σχεδόν μηδαμινές. Αυτό δεν ισχύει για τις πιθανότητες μια επιδημίας πολύ χειρότερης από τον Έμπολα. Είναι 50% πιο πιθανό να συμβεί αυτό στη διάρκεια της ζωής μου” είπε.

Ο Μπιλ Γκέιτς είναι 59 ετών οπότε, κάνοντας τους πιο απλούς υπολογισμούς πιθανολογεί μια θανατηφόρα επιδημία μέσα στις επόμενες δεκαετίες. Ο Γκέιτς τρομάζει, φοβάται, τρέμει. Ειδικά μετά τον Έμπολα και αυτό που κατέδειξε. Ότι η ανθρωπότητα δεν είναι προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει μια επιδημιολογική καταστροφή. Και μετά μας υπενθύμισε το μυστήριο της Ισπανικής Γρίπης.

Ήταν λίγο μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, το 1918 όταν αποδείχθηκε ότι ένας ιός μπορεί να θερίσει περισσότερες ζωές από ένα πόλεμο. Τότε η Ισπανική Γρίπη επέλασε σαν μυθολογική καταιγίδα τον κόσμο, προσέβαλε το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού από τον Αρκτικό Κύκλο μέχρι τα πιο απομονωμένα νησιά του Ειρηνικού και θανάτωσε 50 εκατομμύρια ανθρώπων. Νέων στην πλειοψηφία τους, μετάξύ 25 και 30 ετών. Η πανδημία αυτή δεν ήταν κάποιος εξελιγμένος ιός. Ούτε καν κάτι που δεν μπόρεσαν να απαντήσουν οι επιδημιολόγοι.

Όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1990 οι επιστήμονες απομόνωσαν τα γονίδια του ιού του 1918 κατέληξαν ότι η πανδημία ξεκίνησε όταν ο ιός πέρασε από τα πτηνά στους ανθρώπους και το κόστος ζωών οφειλόταν σε μια κακή ιστορική συγκυρία. “Σήμερα τα πράγματα είναι χειρότερα” λέει ο μεγιστάνας. “Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου η κινητικότητα των πληθυσμών είναι 50 φορές μεγαλύτερη από έναν αιώνα πριν” συμπλήρωσε ενώ, σαν καλό geek που είναι έδωσε και νούμερα δυσοίωνα. Σύμφωνα με τον Γκειτς η επόμενη πανδημία θα μπορούσε να αποδεκατίσει 33 εκατομμύρια ανθρώπους σε 250 μέρες. Ο Καναδάς ολόκληρος θα μπορούσε να αφανιστεί σε λιγότερο από ένα χρόνο. “Έχουμε δημιουργήσει τις συνθήκες για τη χειρότερη πανδημία από την απαρχή της ανθρωπότητας” είπε και μετά ο κόσμος άρχισε να τρέμει.

πηγη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *