Ο «Οδηγός της Καλής Συζύγου» στη δεκαετία του ’50 – Διαβάστε και εξοργιστείτε

Ο «Οδηγός της Καλής Συζύγου» είναι ένα άρθρο περιοδικού που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Housekeeping Monthly, στις 13 Μαΐου 1955, και περιγράφει πώς πρέπει να φέρεται μια «καλή σύζυγος», περιέχοντας υλικό που αντανακλά μια πολύ διαφορετική ανάθεση ρόλου σε σχέση με τη σύγχρονη αμερικανική κοινωνία.

Το (κάθε άλλο παρά φεμινιστικό) άρθρο αναφέρει:

Ετοιμάστε έγκαιρα το δείπνο. Οργανωθείτε από πριν, ακόμα και το προηγούμενο βράδυ, για να έχετε εγκαίρως έτοιμο ένα γευστικό γεύμα, για την επιστροφή του. Αυτός είναι ένας τρόπος να τον κάνετε να γνωρίζει ότι τον έχετε σκεφτεί και ανησυχείτε για τις ανάγκες του. Οι περισσότεροι άνδρες είναι πεινασμένοι όταν έρχονται στο σπίτι και η προοπτική ενός καλού γεύματος είναι μέρος του θερμού καλωσορίσματος που απαιτείται.

Προετοιμάστε τον εαυτό σας. Πάρτε 15 λεπτά για να ξεκουραστείτε, ώστε να ανανεωθείτε όταν φτάσει. Φτιάξτε το μακιγιάζ σας, βάλτε μια κορδέλα στα μαλλιά σας και φρεσκαριστείτε. Ήταν προηγουμένως με πολλούς εργαζόμενους ανθρώπους.

Γίνετε λίγο χαρωπή και λίγο πιο ενδιαφέρουσα για αυτόν. Η βαρετή μέρα του μπορεί να χρειαστεί να τον ανεβάσετε και ένα από τα καθήκοντά σας είναι να το πετύχετε.

Καθαρίστε την ακαταστασία. Κάντε μια τελευταία βόλτα στο κύριο μέρος του σπιτιού λίγο πριν φτάσει ο σύζυγός σας.

Συγκεντρώστε τα σχολικά βιβλία, τα παιχνίδια, τα χαρτιά κλπ. Και στη συνέχεια καθαρίστε τη σκόνη πάνω από τα τραπέζια.

Κατά τους ψυχρότερους μήνες του χρόνου θα πρέπει να προετοιμάσετε και να ανάψετε το τζάκι για να χαλαρώσετε. Ο σύζυγός σας θα αισθάνεται ότι έχει φτάσει σε

ένα παράδεισο ξεκούρασης και τάξης και θα σας ανεβάσει και εσάς. Μετά από όλα, το ενδιαφέρον για την άνεσή του θα σας προσφέρει τεράστια προσωπική ικανοποίηση.

Προετοιμάστε τα παιδιά. Πάρτε μερικά λεπτά για να πλύνετε τα χέρια και τα πρόσωπα των παιδιών, χτενίστε τα μαλλιά τους και, αν χρειαστεί, αλλάξτε τα ρούχα τους. Είναι μικροί θησαυροί και θα ήθελε να τους δει να παίζουν το ρόλο. Ελαχιστοποιήστε το θόρυβο. Τη στιγμή της άφιξής του, να εξαλείψετε κάθε θόρυβο του πλυντηρίου, του στεγνωτηρίου ή της ηλεκτρικής σκούπας. Προσπαθήστε να πείσετε τα παιδιά να είναι ήσυχα.

Να είστε χαρούμενη όταν τον δείτε.

Να τον χαιρετήσετε με ένα ζεστό χαμόγελο και να δείξετε την ειλικρινή επιθυμία σας να τον ευχαριστήσετε.

Ακούστε τον. Μπορεί να έχετε μια ντουζίνα σημαντικά πράγματα για να του πείτε, αλλά η στιγμή της άφιξής του δεν είναι η ώρα. Αφήστε τον να μιλήσει πρώτος – θυμηθείτε, τα θέματα κουβέντας του είναι πιο σημαντικά από τα δικά σας.

Φτιάξτε το βράδυ του. Μην παραπονεθείτε ποτέ αν έρθει αργά στο σπίτι ή πηγαίνει έξω για δείπνο ή σε άλλα μέρη ψυχαγωγίας χωρίς εσάς. Αντ `αυτού, προσπαθήστε να καταλάβετε τον κόσμο του πίεσης του και την πολύ πραγματική του ανάγκη να είναι στο σπίτι και να χαλαρώνει.

Ο στόχος σας: Προσπαθήστε να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι ένας τόπος ησυχίας, τάξης και ηρεμίας όπου ο σύζυγός σας μπορεί να ανανεώσει τον εαυτό του στο σώμα και το πνεύμα.

Μην τον απασχολείτε με παράπονα και προβλήματα.

Μην παραπονιέστε αν έρχεται αργά στο σπίτι για δείπνο ή ακόμα και αν μένει έξω όλη τη νύχτα. Κρίνετε αυτό ως δευτερεύον σε σύγκριση με αυτό που θα μπορούσε να έχει περάσει εκείνη την ημέρα.

Κάντε τον να αισθανθεί άνετα. Αφήστε τον να ξαπλώσει σε μια άνετη καρέκλα ή να ξαπλώσει στην κρεβατοκάμαρα. Έχετε ένα δροσερό ή ζεστό ρόφημα έτοιμο για αυτόν.

Τοποθετήστε το μαξιλάρι του και προσφερθείτε να βγάλετε τα παπούτσια του. Μιλήστε με μια χαλαρή και ευχάριστη φωνή.

Μην του κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τις ενέργειές του ούτε να αμφισβητείτε την κρίση ή την ακεραιότητά του. Θυμηθείτε, είναι ο κύριος του σπιτιού και ως εκ τούτου θα ασκεί πάντα τη θέλησή του με δικαιοσύνη και ειλικρίνεια. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να τον αμφισβητήσετε.

Μια καλή σύζυγος γνωρίζει πάντα τη θέση της.

…Ευτυχώς που ζούμε σε άλλη δεκαετία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *