Ο Προμηθέας κέρδισε το στοίχημα της Ευρώπης

Ο Προμηθέας κέρδισε το στοίχημα της Ευρώπης

Ο αποκλεισμός από την Τενερίφη πόνεσε τον Προμηθέα. Οι Πατρινοί όμως έχουν κάθε λόγο να είναι περήφανοι από την παρουσία τους στο φετινό Basketball Champions League.

Ηταν Ιούνιος του 2013 όταν η Νίκη Προαστίου νίκησε με 85-77 τον Προμηθέα στους Τελικούς της Α1 ΕΣΚΑ-Η, παίρνοντας τότε την άνοδο για την Γ' Εθνική. Λίγο καιρό αργότερα η Νίκη αρνήθηκε να αγωνιστεί σε εθνική επίπεδο, με τον Προμηθέα να παίρνει την θέση της. Σχεδόν 6 χρόνια αργότερα, ο δρόμος που έχουν διανύσει οι Πατρινοί από εκείνο το απόγευμα είναι πιο μεγάλος από ότι μπορεί να φανταστεί κανείς.

Αν κάποιος έλεγε πριν από 6 χρόνια στους Πατρινούς ότι θα στεναχωριόντουσαν επειδή αποκλείστηκαν στους 16 του Basketball Champions League από την Τενερίφη του πολλαπλάσιου μπάτζετ μάλλον θα γελούσε. Και είναι λογικό. Είναι όμως μία πραγματικότητα και δείχνει πόσο μεγάλωσε το σύνολο του Μάκη Γιατρά τα τελευταία έξι χρόνια.

Έχοντας…. καταπιεί τις κατηγορίες για να φτάσει μέχρι την Basket League και τελικά την κατάκτηση της 4ης θέσης την περσινή σεζόν, ο Προμηθέας έχει εντυπωσιάσει όλο τον κόσμο. Φέτος αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη και βίωσε τους διπλούς αγώνες, ένα γεγονός που στο παρελθόν έχει διαλύσει ομάδες με μεγαλύτερη ιστορία και μπάτζετ από αυτόν. Ο Προμηθέας όμως όχι απλώς δεν διαλύθηκε, αλλά έχει κάθε λόγο να είναι περήφανος από την πορεία του.

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΩΝ

Ο Προμηθέας χρειάστηκε λίγο χρόνο για να συνηθίσει τους ρυθμούς των διπλών υποχρεώσεων. Όταν όμως βρήκε τρόπο να διαχειριστεί την κούραση και τα ταξίδια έγινε ξανά η ομάδα-μοντέλο που έβλεπε ο κόσμος πέρυσι στο παρκέ, παίζοντας σύγχρονο μπάσκετ στην Ευρώπη και παραμένοντας στα ψηλά πατώματα στην Basket League. Τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν.

Οι Πατρινοί δεν ήταν απλώς ανταγωνιστικοί στο Basketball Champions League. Στην φάση των ομίλων νίκησαν ή κοίταξαν στα μάτια ομάδες με ιστορία όπως η Βίρτους Μπολόνια, η Στρασμπούρ, η Μπεσίκτας, η Μπαϊρόιτ και η Νέπτουνας, φτάνοντας την τελευταία αγωνιστική να διεκδικούν μέχρι και την 1η θέση του ομίλου πριν καταλήξουν τέταρτοι στις ισοβαθμίες. Στους 16 της διοργάνωσης ο Προμηθέας βρήκε απέναντί του την πανάκριβη Τενερίφη και αφού πρώτα την ισοπέδωσε στην Πάτρα – με το τελικό 69-57 του πρώτου αγώνα να τον αδικεί – στο τέλος δεν άντεξε στην Ισπανία και ηττήθηκε με 57-79 και αποκλείστηκε.

Ο Προμηθέας μπορεί να μην πήρε την πρόκριση, αλλά κέρδισε κάτι πιο σημαντικό: Τον σεβασμό όλων, που αναγνώρισαν ότι είδαν μία ομάδα σοβαρή, με βάσεις, έτοιμη να διεκδικήσει αυτό που της αναλογεί, παίζοντας το δικό της μπάσκετ. Ένα όμορφο μπάσκετ, γεμάτο ταχύτητα στην σκέψη, αθλητικότητα και μπόλικο ελληνικό στοιχείο, αφού κατά την διάρκεια των προκριματικών κλήθηκαν 5 παίκτες στην Εθνική Ανδρών!

Η σεζόν δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Υπάρχει η Basket League και ο στόχος της εισόδου στην τετράδα, τον οποίο ο Προμηθέας θα διεκδικήσει μέχρι τέλους. Το στοίχημα της Ευρώπης πάντως ήδη το κέρδισε, δείχνοντας ότι δεν φοβάται τα… ύψη, μοιάζοντας πανέτοιμος κάθε φορά να απλώσει το χέρι του όλο και πιο μακριά, ψάχνοντας να βρει ποια είναι τα όριά του.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *