Ο Χάμιλτον το ταλέντο, ο Ρόσμπεργκ τη δουλειά

Πριν από 14 χρόνια ο Λιούις Χάμιλτον και ο Νίκο Ρόσμπεργκ βρίσκονταν στην ίδια ομάδα. Ο τιμ μάνατζερ που είχαν μιλάει για εκείνη την εποχή.

O Nίκο Ρόσμπεργκ ονειρεύεται να ξεπεράσει τον πατέρα του, Κέκε, παγκόσμιο πρωταθλητή στη Φόρμουλα 1 το 1982 μόλις με μια νίκη. Ο Λιούις Χάμιλτον έφυγε από τη McLaren για να κατακτήσει και άλλους παγκόσμιους τίτλους. Φέτος η Mercedes κυριαρχεί, όμως το πρωτάθλημα των οδηγών μπορεί να το κατακτήσει ο ένας εξ αυτών.

Στο Grand Prix του Μονακό η καλή σχέση των δύο οδηγών διαταράχθηκε. Μέχρι να παιχθεί το δεύτερο επεισόδιο την Κυριακή (8/6) στην πίστα “Ζιλ Βιλνέβ” στο Μόντρεαλ ο πρώτος τιμ μάνατζερ των δύο οδηγών αναφέρθηκε στη σχέση τους.

Ο Χάμιλτον και ο Ρόσμπεργκ βρίσκονταν στην ίδια ομάδα καρτ (MBM.com δηλαδή Mercedes-Benz McLaren) το 2000 και το 2001. Είναι φίλοι επί σειρά ετών και ο άνθρωπος-υπεύθυνος για αυτούς, ο Ντίνο Κιέζα μίλησε για τους δύο οδηγούς.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Bild ο Κιέζα τόνισε “σε ένα γρήγορο γύρο ο Λιούις ήταν ταχύτερος από τον Νίκο. Το γνώριζε τότε και το γνωρίζει και σήμερα. Όμως ο Ρόσμπεργκ δούλευε πάντοτε πιο σκληρά. Ο Ρόσμπεργκ έκανε πάντα τη βρώμικη δουλειά, το set up, τη δουλειά με τους μηχανικούς. Ο Λιούις δεν δούλευε ποτέ το ίδιο σκληρά όπως ο Νίκο”.

Αναφερόμενος στη φετινή σεζόν όπου ο Χάμιλτον έχει τέσσερις νίκες και δύο ο Ρόσμπεργκ με τον δεύτερο να προηγείται του Βρετανού με διαφορά τεσσάρων βαθμών, ο Κιέζα ήταν “σκληρός” με τον Χάμιλτον: “Ο ένας έχει το ταλέντο, ο άλλος είναι γρήγορος και έχει μυαλό. Στη συνέχεια ο Λιούις κόβει ένα κομμάτι από την τούρτα του Νίκο και το πουλάει ως δικό του”.

176.

Στο Μονακό ο Κιέζα κατάλαβε πως “ο Λιούις συμπεριφέρθηκε όπως ένας νεαρός, θυμωμένος Ιταλός. Το φταίξιμο δεν είναι ποτέ δικό του. Σκέφτεται πάντα πως σκοπός των υπολοίπων είναι να τον πληγώσουν. Πρέπει να καταλάβουμε πως είναι μια γερμανική ομάδα με έναν Γερμανό οδηγό που βρίσκεται στην ομάδα τρία χρόνια ήδη. Ο Λιούις αισθάνεται πως η ομάδα είναι περισσότερο φιλική προς τον Νίκο”.

 

Ο Κιέζα παραδέχεται πως μιλάει συχνά με τον Ρόσμπεργκ, αλλά όχι με τον Χάμιλτον: “Είναι δύσκολο να του μιλήσει κανείς. Οι συνεργάτες του δεν είναι πολύ εξυπηρετικοί. Μπορεί να είναι καλοί για έναν σταρ του Χόλιγουντ, αλλά όχι για έναν οδηγό της Φόρμουλα 1. Του δημιουργούν την εντύπωση πως είναι ένας σούπερ σταρ. Αλλά ένας αγώνας δεν είναι σόου, είναι σκληρή δουλειά. Οπότε είναι καλό που ο Νίκι Λάουντα τον προσγείωσε ξανά πίσω στη γη”.

 

Στο Twitter ο Χάμιλτον έγραψε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Μέχρι την επόμενη φορά…

 

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *