Πέντε κάμερες στο Nokia 9 PureView από την HMD Global

Πέντε κάμερες στο Nokia 9 PureView από την HMD Global

REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

To Nokia 9 PureView αποκαλύφθηκε εν όψει της έναρξης του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, και κοστολογείται στα 599 ευρώ.

To νέο Nokia 9 PureView «συγχωνεύει» φωτογραφίες που τραβούν ταυτόχρονα πέντε οπίσθιες κάμερες, για να προσφέρει στους χρήστες του «το πλουσιότερο image capture που είναι δυνατόν», σύμφωνα με τους δημιουργούς του, τη φινλανδική HMD Global, που έχει αγοράσει τα δικαιώματα χρήσης του brand της Nokia στα κινητά.

Όπως υποστηρίζει η εταιρεία, αυτό επιτρέπει τη διατήρηση λεπτομερειών που υπό άλλες συνθήκες θα χάνονταν, ενώ παρέχει μεγαλύτερο έλεγχο στα depth-of-focus edits, σε σχέση με ανταγωνιστικές συσκευές. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το τηλέφωνο μπορεί να παράξει με αυτόν τον τρόπο εικόνες ανάλυσης μέχρι και 240 megapixels.

To Nokia 9 PureView αποκαλύφθηκε εν όψει της έναρξης του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη και κοστολογείται στα 599 ευρώ.

Όπως αναφέρει το BBC, η κάθε κάμερα της συσκευής είναι των 12 megapixels και συνοδεύονται από έναν αισθητήρα υπερύθρων. Δύο από αυτές χρησιμοποιούν έναν αισθητήρα RGB (red-green-and-blue) για να συλλαμβάνουν χρώματα. Οι άλλες τρεις είναι μονοχρωματικές, κάτι που τους επιτρέπει να πιάνουν έως και τρεις φορές το φως που θα έπιαναν «κανονικά», καθώς δεν υπάρχει ανάγκη φιλτραρίσματός του για τα διαφορετικά μήκη κύματος. Ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, οι κάμερες ενεργοποιούνται μέχρι και τέσσερις φορές διαδοχικά. Η συσκευή μετά επιλέγει μία από τις έγχρωμες εικόνες ως βασική και προσθέτει λεπτομέρειες από τις άλλες.

REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

Η διαρρύθμιση αυτή βασίζεται σε τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη Light, μια startup της Σίλικον Βάλει, που είχε κυκλοφορήσει το 2017 την L16: Η συσκευή αυτή, με τις 16 κάμερες, είχε σκοπό να παρέχει τα οφέλη μιας κάμερας DSLR σε μικρότερο «πακέτο». Αν και δεν σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, η εταιρεία πάντα υποστήριζε πως ήταν ένα βήμα για την άφιξη της τεχνολογίας αυτής στα smartphones.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται μια οθόνη 5,99 ιντσών, 6GB RAM, 128 GB αποθηκευτικός χώρος, οπτικός αισθητήρας/σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος, Android 9 Pie (Android One), επεξεργαστής Snapdragon 845, μπαταρία 3320 mAh, ασύρματη φόρτιση και εμπρόσθια κάμερα των 20 megapixels.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *