Πήρε κι έδωσε όσους ήθελε

1Ιδανικό ήταν το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου για τον Ολυμπιακό. Κι αυτό γιατί όχι μόνο ενισχύθηκε με παίκτες στις θέσεις που επιθυμούσε ο Μάρκο Σίλβα, αλλά και γιατί δεν έχασε-σε αντίθεση με την περσινή περίοδο-κανέναν από τους πρωτοκλασάτους του παίκτες κρατώντας στο λιμάνι αυτούς που πραγματικά ήθελε.

Οι «ερυθρόλευκοι» ολοκλήρωσαν τη μεταγραφική περίοδο με δύο… καίρια «χτυπήματα». Έκαναν δικό τους πρώτα τον Ιντέγε Μπράουν και εν συνεχεία τον Ερνάνι. Για τον 27χρονο Νιγηριανό ο αγγλικός Τύπος αναφέρει πως συμφώνησαν στα 5,5 εκατ. ευρώ για την απόκτησή του από τη Γουέστ Μπρομ, ενώ ο παίκτης έκλεισε για τρία χρόνια με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν καθαρά τα 1,5 εκατ. ευρώ. Για τον 24χρονο Πορτογάλο αριστερό επιθετικό η συμφωνία αφορά το δανεισμό του για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς που-όπως αναφέρουν στην Πορτογαλία-είναι ύψους ενός εκατ. ευρώ.

Οι δυο τους έρχονται να προστεθούν στις υπόλοιπες κινήσεις που έκαναν οι Πειραιώτες ικανοποιώντας τα «θέλω» του Μάρκο Σίλβα. Ο Ολυμπιακός απέκτησε τους Καμπιάσο, Φινμπόγκασον, Ντα Κόστα, Πάρντο, Σεμπά, Καπίνο, Γούτα, Τζανδάρη, Γιαννιώτα, Μπεν και Μαρτίνες.

Παράλληλα, κι αυτό ίσως να είναι και το πιο σημαντικό, οι «ερυθρόλευκοι» δεν έχασαν κανένα από τα «βαριά χαρτιά» τους. Απέρριψαν προτάσεις ή κρούσεις για τους Μιλιβόγεβιτς (τα δικαιώματα του οποίου πρώτα αγόρασαν από την Άντερλεχτ), Ρομπέρτο, Μαζουακού, Ελαμπντελαουί, ενώ στην ομάδα έμεινε και ο περιζήτητος στο εξωτερικό Κασάμι.

Αντίθετα, αποχώρησαν όσοι παίκτες κρίθηκαν… αναλώσιμοι από το προπονητικό τιμ. Ο Χάρα έμεινε ελεύθερος, οι Ντοσεβί και ο Γιαταμπαρέ δόθηκαν δανεικοί στη Σταντάρ Λιέγης, ενώ παραχωρήθηκαν ή αποδεσμεύτηκαν όσοι θεωρήθηκε πως περισσεύουν ή δεν είναι ακόμη έτοιμοι για να προσφέρουν στην ομάδα.

Ο Μάρκο Σίλβα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας να διαθέτει ένα πλήρες ρόστερ στα χέρια του και τώρα καλείται να ενσωματώσει με τον καλύτερο τρόπο στην ομάδα τα νέα αποκτήματα, καθώς οι απαιτήσεις είναι πολλές και η μεγάλη πρόκληση του Champions League ξεκινά σε περίπου δύο εβδομάδες.

Πηγη sportfm

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *