Παγκόσμιο Κύπελλο: Έκτακτη ενίσχυση για την Αυστραλία

Παγκόσμιο Κύπελλο: Έκτακτη ενίσχυση για την Αυστραλία

Ο σοβαρός τραυματισμός του Εξέιβιερ Κουκς υποχρέωσε τoν Αντρέι Λειμάνις να καλέσει εσπευσμένα τον Μιτς Κρικς για να συμπληρωθεί η δωδεκάδα της Αυστραλίας εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου, η Αυστραλία υποχρεώθηκε σε μια αλλαγή στη δωδεκάδα της. Ο Αντρέι Λεϊμάνις κάλεσε τον Μιτς Κρικ στην προετοιμασία των "μπούμερς" μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Εξέιβιερ Κουκς, που θα τον αφήσει εκτός μάχης για τη μεγάλη διοργάνωση της Κίνας.

Ο 24χρονος γκαρντ/φόργουορντ τραυματίστηκε στο γόνατο στη διάρκεια της προετοιμασίας, με τα αποτελέσματα των εξετάσεων να δείχνουν ότι υπέστη ζημιά στον μηνίσκο. Τραυματισμός που θα τον κρατήσει εκτός δράσης για τις επόμενες εβδομάδες.

Έτσι, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αυστραλίας προέβη σε αλλαγή της τελευταίας στιγμής, με τον Μιτς Κρικ να παίρνει το χρίσμα -κι ενώ είχε προκαλέσει αρκετά ερωτηματικά η αρχική απουσία του από τη δωδεκάδα που δουλεύει με φόντο το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, ο 27χρονος γκαρντ/φόργουορντ έπαιξε στη G-League με τους Λονγκ Άιλαντ Νετς, έχοντας 15.3 πόντους και 5.5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο. Αριθμοί που του έδωσαν ένα δεκαήμερο συμβόλαιο με το Μπρούκλιν, πριν ολοκληρώσει τη χρονιά στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Η Αυστραλία βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Καναδά, Σενεγάλη και Λιθουανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο, με τη δωδεκάδα της να έχει πλέον την εξής εικόνα:

Μιτς Κρικ, Άαρον Μπέινς, Άντριου Μπόγκουτ, Τζόνα Μπόλντεν, Μάθιου Ντελαβεντόβα, Κάμερον Γκλίντον, Κρις Γκούλντινγ, Τζο Ίνγκλες, Νίκολας Κέι, Τζοκ Λαντέιλ, Πάτι Μιλς και Νέιθαν Σόμπεϊ.

AP Photo/Vahid Salemi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *