Παιδιά και οθόνες: Πόσο επικίνδυνες είναι για την υγεία τους;

Ζούμε στην εποχή της εικόνας και αναπόφευκτα, τα παιδιά από μικρά εξοικειώνονται με την τηλεόραση, τους υπολογιστές, τα tablet και τα κινητά τηλέφωνα.
Κάθε φορά που το παιδί σας γκρινιάζει ή θέλετε να το κρατήσετε απασχολημένο, του βάζετε το αγαπημένο του παιδικό και αυτό ξεχνιέται. Η τηλεόραση, το tablet ή το κινητό, μπορεί πολλές φορές να σας έχουν λύσει τα χέρια, πόσο «καλά» είναι όμως για την υγεία των παιδιών;
Έρευνες έχουν δείξει ότι η τηλεόραση φέρει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την πολλαπλασιασμό των μορφών δυσλεξία. Οι πολλές και γρήγορες εναλλαγές εικόνων, κάνουν τα παιδιά να δέχονται πολλά ερεθίσματα, χωρίς όμως να μπορούν να τα διαχειριστούν, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια μορφή δυσλεξίας. Ακόμα και τα μωρά, που ίσως νομίζετε ότι δεν αντιλαμβάνονται αυτά που ακούν, απορροφούν σαν σφουγγάρια ό,τι ακούνε και το «αποθηκεύουν» στο υποσυνείδητό τους.
Κάποιοι επιστήμονες ακόμα, υποστηρίζουν ότι η υπερβολική έκθεση σε οθόνες από μικρή ηλικία, μπορεί στο μέλλον να προκαλέσει κάποια μορφή επιληψίας.
Δώστε προσοχή στο χρόνο που αφιερώνει το παιδί σας μπροστά από μία οθόνη. Αποφύγετε να βλέπει το παιδί σας πολλές ώρες τηλεόραση ή παιδικά στο internet αλλά και να αφήνετε το παιδί ή το μωρό σας σε σκοτεινό δωμάτιο με την τηλεόραση ανοιχτή. Labels Υγεία loading…ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *