Παναθηναϊκός: Βάζει μπροστά το αγωνιστικό

Παναθηναϊκός: Βάζει μπροστά το αγωνιστικό

Ο Γιώργος Δώνης επεξεργάζεται το σύστημα που ταιριάζει στις ανάγκες του ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό και σκέφτεται τη μεταχείριση του Γκίας Ζαχίντ.

Από τη μία τα group-therapy και η στήριξη στον Γιώργο Δώνη, από την άλλη η επίσκεψη των οπαδών στο "Γεώργιος Καλαφάτης", η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει αφοσιωθεί στο αγωνιστικό σκέλος του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό. Ο οποίος μετά την ισοπαλία 2-2 με την Τότεναμ θα έρθει στο ΟΑΚΑ με μεγάλη αυτοπεποίθηση και διανύοντας περίοδο φόρμας, με σκοπό να πανηγυρίσει το "διπλό"…

Το ημερολόγιο δείχνει Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και η Κυριακή πλησιάζει επικίνδυνα. Ο Δώνης και οι συνεργάτες του έχουν τις πρώτες σκέψεις για την τακτική προσέγγιση του ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων και θα δείξουν μερικές από αυτές στις τρεις εναπομείνασες προπονήσεις.

Το πρώτο δίλημμα που πρέπει να απαντήσει ο προπονητής του τριφυλιού είναι εάν θα διατηρήσει την τριάδα στην άμυνα ή αν θα επαναφέρει την τετράδα με "ζώνη". Αφενός, οι τρεις στόπερ παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια, αφετέρου η δύναμη του Ολυμπιακού εντοπίζεται στη μεσαία γραμμή, οπότε ένας τρίτος κεντρικός χαφ θα φάνταζε μία συνετή επιλογή.

Στο δεύτερο ενδεχόμενο, το πρόβλημα είναι ότι ο Δώνης δεν διαθέτει τρίτο κεντρικό χαφ με ανασταλτικά χαρακτηριστικά, μετά τους Δημήτρη Κουρμπέλη και Χρήστο Δώνη. Συνεπώς, θα πρέπει είτε να μεταθέσει τον Ζοάο Νούνες, είτε να εμπιστευτεί τον Ηλία Χατζηθεοδωρίδη.

Στο μεταξύ, ο Δώνης είναι απογοητευμένος από την απόδοση του Γκίας Ζαχίντ. Ο Δώνης δεν έχει πάψει να πιστεύει στις ικανότητες του 24χρονου Νορβηγού μεσοεπιθετικού, όμως προς το παρόν ο ποδοσφαιριστής λειτουργεί αρνητικά στο γήπεδο. Δεν κρατάει μπάλα, δεν περνάει πάσες, δεν απειλεί και υποπίπτει σε ατομικά λάθη, με κυριότερο την… ασίστ στον Φετφατζίδη για το 1-0 του Άρη.

Ο Δώνης επεξεργάζεται σοβαρά την πιθανότητα να αφήσει τον Ζαχίντ στον πάγκο στο ντέρμπι. Η απόφασή του δεν είναι εύκολη, διότι δεν διαθέτει άλλον παίκτη με ανάλογη ποιότητα, ωστόσο αυτή την εποχή ο Ζαχίντ δεν βοηθάει. Ο τεχνικός των πρασίνων θα το αναλύσει με τους συνεργάτες του και θα καταλήξουν στα πλάνα τους μέχρι την Κυριακή.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

24ο Ευαγγέλιο: Στο συννεφάκι τους Δώνης και Νταμπίζας
Ο Σάσα Στέγκεμαν στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός: Συλλαλητήριο στη Λεωφόρο και αποχή από Ολυμπιακό

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *