Παναθηναϊκός: Ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι

Παναθηναϊκός: Ξέρω τι έκανες πέρυσι το καλοκαίρι

Το Sport24.gr παρουσιάζει και αξιολογεί τι έχουν κάνει οι οκτώ ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι. Οι καλοί, οι μέτριοι και οι… κακοί.

Το καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε εννιά μεταγραφές με το Νίκο Νταμπίζα να φέρνει στο τριφύλλι τους Ζαχίντ, Σένκεφελντ, Περέα, Κολοβό, Νούνες, Μολό, Μπεκ, Φάουστο και Κόναν. Εξ αυτών οι οκτώ πρώτοι παρέμειναν στο τριφύλλι και ο τελευταίος δόθηκε ως δανεικός στον Λεβαδειακό.

Το Sport24.gr παρουσιάζει τι έκαναν οι οκτώ… παραμένοντες στον Παναθηναϊκό αυτό το πρώτο εξάμηνο, τους περνάει από μικροσκόπιο και τους χωρίζει ανά κατηγορία στους καλούς, τους μέτριους και τους κακούς.

Στους καλούς δεδομένη είναι η παρουσία των Ζαχίντ, Σένκεφελντ και Περέα. Εν συνεχεία στους μέτριους, τουλάχιστον έως τώρα είναι οι Κολοβός και Νούνες και στους κακούς είναι οι Μολό, Μπεκ και Φάουστο. Πάμε να δούμε, μια-μια περίπτωση ξεχωριστά.

ΞΕΧΩΡΙΖΕΙ Ο ΖΑΧΙΝΤ

Ο Γκίας Ζαχίντ αποκτήθηκε με τον Γιώργο Δώνη να πίνει νερό στο όνομα του και να επιθυμεί διακαώς την απόκτηση του καθώς θεωρούσε πως ο Νορβηγός μέσος μπορεί να προσφέρει αρκετά στον Παναθηναϊκό στις θέσεις πίσω από τον φορ του τριφυλλιού.

Ο 25χρονος μέσος ξεκίνησε κάπως μουδιασμένα στην αρχή ενώ έπαιζε και ως εξτρέμ σε μια θέση που τουλάχιστον αρχικά έδειχνε πως δεν μπορούσε να ανταποκριθεί. Από την 5η αγωνιστική όμως πέρασε σε ρόλο πιο κοντά στον επιθετικό και από εκείνο το σημείο και μετά άρχισε να βοηθάει τα μέγιστα το τριφύλλι.

Ο Ζαχίντ πέτυχε έκτοτε τρία γκολ και είχε μια ασίστ ενώ στα περισσότερα από τα παιχνίδια που αγωνίστηκε βοήθησε τους πράσινους αρκετά και δεδομένα η παρουσία του έως τώρα είναι αρκετά καλή. Ο Νορβηγός το διάστημα που έδειξε να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να χάσει κάποια από τα τελευταία ματς του τριφυλλιού.

ΟΝΟΜΑ/ΜΟ: ΓΚΙΑΣ ΖΑΧΙΝΤ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 13

ΧΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 881

ΓΚΟΛ: 3

ΑΣΙΣΤ: 1

ΕΔΕΣΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ Ο ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ

Οι πράσινοι περίμεναν σχεδόν όλο το καλοκαίρι ώστε να συμφωνήσουν με τον Μπαρτ Σένκεφελντ έχοντας δει στο πρόσωπο του Ολλανδού αμυντικού τον παίκτη που θα έρθει και θα γίνει ο ηγέτης της άμυνας. Για αυτό ο 28χρονος που αποκτήθηκε τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών έκανε την πρώτη του συμμετοχή με το τριφύλλι την 4η αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό.

Έκτοτε έγινε βασικός και αναντικατάστατος, έλειψε μόνο εξαιτίας τιμωρίας και σε όσα ματς αγωνίστηκε, με εξαίρεση ένα παιχνίδι αυτό κόντρα στον Παναιτωλικό, ο Σένκεφελντ, είχε εξαιρετική απόδοση. Ο Ολλανδός έδεσε την άμυνα του Παναθηναϊκού και αποτέλεσε την κολόνα της έχοντας έως τώρα στα περισσότερα παιχνίδια δίπλα του τον Πούγγουρα. Ο 28χρονος αμυντικός είναι η μεταγραφή που έχει το μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής έως τώρα στον Παναθηναϊκό.

ΟΝΟΜΑ/ΜΟ: ΜΠΑΡΤ ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 11

ΧΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 959

ΓΚΟΛ:

ΑΣΙΣΤ:

ΕΚΠΛΗΞΗ Ο ΠΕΡΕΑ

Αποκτήθηκε περισσότερο ως ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε να προσφέρει τα μέγιστα σε λίγα χρόνια έχοντας γαλουχηθεί ως επαγγελματίας. Και όμως ο 20χρονος επιθετικός που ήρθε από τις ακαδημίες της Πόρτο έχει καταφέρει σε αυτούς τους πρώτους έξι μήνες να αποτελέσει τον παίκτη έκπληξη του Παναθηναϊκού.

Έχει παίξει τα περισσότερα ματς από κάθε άλλη μεταγραφή, είτε ως βασικός, είτε ως αλλαγή και έχει βοηθήσει με την παρουσία του και την ενέργεια που έχει το τριφύλλι σε κάθε ματς που έχει παίξει. Με την παρουσία του ουσιαστικά δίνει ώθηση στους πράσινους.

Ο Περέα έχει πετύχει δύο τέρματα έως τώρα αλλά έχει κερδίσει και δύο πέναλτι και αν ήταν λίγο καλύτερος τεχνικά θα μπορούσε να είχε βοηθήσει και άλλο στο σκοράρισμα τον Παναθηναϊκό.

ΟΝΟΜΑ/ΜΟ: ΧΟΥΑΝ ΠΕΡΕΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 14

ΧΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 615

ΓΚΟΛ: 2

ΑΣΙΣΤ:

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΛΟΒΟ

Όταν αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Κολοβός άπαντες έκαναν λόγο για μια μεταγραφή που θα είχε θέσει και σε έναν κανονικό Παναθηναϊκό, μια ομάδα που δεν θα είχε οικονομικά προβλήματα. Το τριφύλλι προχωρούσε στην απόκτηση ενός διεθνή ποδοσφαιριστή ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει τα μέγιστα τους πράσινους.

Ο Κολοβός όμως σε αυτό το πρώτο διάστημα δεν έχει βοηθήσει το τριφύλλι όσο θα περίμεναν το καλοκαίρι οι Νταμπίζας και Δώνης. Καθώς αν και έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του δεν έχει συνεισφέρει με γκολ και ασίστ και δεν έχει δείξει το πρόσωπο που είχε δείξει την περασμένη σεζόν στην Ομόνοια και την Εθνική Ελλάδας.

Η παρουσία του έως τώρα κρίνεται μέτρια αλλά φυσικά ο Κολοβός έχει το ταλέντο ώστε στο δεύτερο μισό να προσφέρει στον Παναθηναϊκό, ακόμα και να γίνει ο ηγέτης του.

ΟΝΟΜΑ/ΜΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΛΟΒΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 13

ΧΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 661

ΓΚΟΛ: 1

ΑΣΙΣΤ: 1

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΚΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΝΟΥΝΕΣ

Μέτρια έως τώρα μπορεί να χαρακτηριστεί και η πορεία του Ζοάο Νούνες στον Παναθηναϊκό. Μια περίπτωση μάλιστα που με τις μεταπτώσεις στην απόδοση του έχει προκαλέσει ερωτηματικά. Ο Πορτογάλος αμυντικός έδειξε καλά στοιχεία στην προετοιμασία και όλοι φαντάζονταν πως θα μπορούσε να βοηθήσει τους πράσινους.

Το ντεμπούτο του στο ματς με τον ΟΦΗ όμως στις 31 Αυγούστου ήταν τραγικό καθώς έκανε το ένας λάθος μετά το άλλο με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή στο 60'. Μάλιστα πέρασαν σχεδόν τρεις μήνες μέχρι να παίξει ξανά με τον Πορτογάλο να αγωνίζεται στις 24/11 κόντρα στον Παναιτωλικό για λίγα λεπτά.

Το τελευταίο διάστημα όμως πήρε τέσσερα ματς μαζεμένα είτε ως στόπερ, είτε ως αμυντικό χαφ και έδειξε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το ντεμπούτο του βοηθώντας τους πράσινους.

ΟΝΟΜΑ/ΜΟ: ΖΟΑΟ ΝΟΥΝΕΣ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 7

ΧΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 469

ΓΚΟΛ:

ΑΣΙΣΤ:

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑ ΛΥΣΕΙΣ Ο ΜΟΛΟ

Όταν αποκτήθηκε το καλοκαίρι άπαντες γνώριζαν τον προβληματικό του χαρακτήρα αλλά και το πόσο καλός παίκτης είναι. Στο τριφύλλι δυστυχώς σε αυτό το πρώτο μισό έχει δημιουργήσει μόνο προβλήματα και δεν έχει δώσει λύσεις. Έχει αγωνιστεί ελάχιστα και αν αποχωρήσει τον Ιανουάριο όλοι θα τον θυμούνται για δύο πράγματα. Για το γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό με εκτέλεση πέναλτι και για τον διαπληκτισμό που είχε με τον Δώνη κάποιες μέρες αργότερα.

Ο Γάλλος εξτρέμ δεν δουλεύει στις προπονήσεις με αποτέλεσμα να μην έχει την εμπιστοσύνη του 50χρονου τεχνικού και έχει να αγωνιστεί από τις 24 Νοεμβρίου και το ματς με τον Παναιτωλικό όπου έπαιξε μόλις 13 λεπτά. Έκτοτε είναι συνέχεια εκτός αποστολής και το σενάριο να αποχωρήσει τον Ιανουάριο είναι αρκετά πιθανό.

ΟΝΟΜΑ/ΜΟ: ΓΙΑΝ ΜΟΛΟ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 6

ΧΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 261

ΓΚΟΛ: 1

ΑΣΙΣΤ: 1

ΠΑΙΖΕΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ Ο ΜΠΕΚ

Ένα ακόμη ρίσκο που πήρε το καλοκαίρι ο Νίκος Νταμπίζας ήταν η απόκτηση του Ούφε Μπεκ. Ρίσκο καθώς γνώριζε το ιστορικό τραυματισμών του Δανού ποδοσφαιριστή και τουλάχιστον στο συμβόλαιο του έβαλε κάποιες δικλείδες που είχαν να κάνουν αναφορικά με τις συμμετοχές του.

Ο Μπεκ σε αυτός τους πρώτους μήνες όμως στο τριφύλλι έχει δείξει πως αυτό το ιστορικό τον ακολούθησε και στο τριφύλλι. Έχει βγάλει αρκετούς τραυματισμούς, ευτυχώς όχι κάποιον σοβαρό, με αποτέλεσμα να έχει χάσει αρκετά παιχνίδια των πράσινων και να είναι διαθέσιμος στον Γιώργο Δώνη ελάχιστες φορές.

Ο 50χρονος προπονητής του έχει δώσει χρόνο συμμετοχής σε έξι ματς με τον Δανό να δείχνει κάποια από τα στοιχεία που τον διακρίνουν και πως θα μπορούσε να προσφέρει αν ήταν υγιής και είχε συνεπή παρουσία. Το θέμα με τον Μπεκ όμως είναι πως μπορεί ανά πάσα στιγμή, ακόμα και μόνος του να τραυματιστεί.

ΟΝΟΜΑ/ΜΟ: ΟΥΦΕ ΜΠΕΚ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 6

ΧΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 155

ΓΚΟΛ:

ΑΣΙΣΤ:

ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΦΑΟΥΣΤΟ

Ο Φάουστο ήταν το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου καθώς ήταν ελεύθερος. Ο Ισπανός με το που ήρθε τραυματίστηκε στη μέση με αποτέλεσμα να χάσει κάποιες προπονήσεις. Από τη στιγμή που επανήλθε όμως και παρά τη λειψανδρία που υπάρχει στο χώρο της μεσαίας γραμμής ο Γιώργος Δώνης δεν τον εμπιστεύτηκε ποτέ.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν τον έχει χρησιμοποιήσει ούτε λεπτό στα δεκάξι ματς του πρωταθλήματος και του έδωσε χρόνο συμμετοχής μόνο στα δύο παιχνίδια Κυπέλλου. Και εκεί όμως συνολικά έπαιξε μόλις 52 λεπτά.

Όπως όλα δείχνουν ο Φάουστο θα αποχωρήσει τον Ιανουάριο και κανείς δεν θα έχει καταλάβει για ποιο λόγο αποκτήθηκε ο Ισπανός μέσος.

ΟΝΟΜΑ/ΜΟ: ΦΑΟΥΣΤΟ ΤΙΕΝΘΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ: 2

ΧΡ. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 52

ΓΚΟΛ:

ΑΣΙΣΤ:

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *