Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 82-89: Έπεσε μαχόμενος

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης 82-89: Έπεσε μαχόμενος

Το πάλεψε όσο μπορούσε, στο τέλος όμως ο Παναθηναϊκός λύγισε για τρίτη φορά σε ισάριθμους αγώνες της σειράς με τη Ρεάλ Μαδρίτης που προκρίθηκε δίκαια στο Final Four της Βιτόρια.

Οι οιωνοί δεν ήταν με το μέρος του Παναθηναϊκού. Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε πάρει τα δύο πρώτα ματς της σειράς, είχε το momentum, είχε περισσότερο ταλέντο και εμπειρία στο ρόστερ της, ήρθε στην Ελλάδα με την ψυχολογία στα ύψη και "καθάρισε" το βράδυ της Μ. Τρίτης τη σειρά των playoffs της EuroLeague βγάζοντας σκούπες στο ΟΑΚΑ.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης επικράτησε των πρασίνων (89-82), με τον Σέρχιο Γιουλ να είναι ξανά θεατής και τον Φακούντο Καμπάτσο να είναι ξανά ο MVP, την ώρα που οι Ρούντι Φερνάντεθ, Άντονι Ράντολφ, Γκουστάβο Αγιόν, Τζέφρι Τέιλορ ήταν διψήφιοι στο σκοράρισμα.

Ο Νικ Καλάθης γέμισε τη στατιστική του αλλά δεν έκανε τη μεγάλη εμφάνιση που όλοι περίμεναν από εκείνον μετά από μια μέτρια και μια κακή στη Μαδρίτη, ο Ματ Λοτζέσκι ήταν απολαυστικός στο πρώτο μέρος πριν χαθεί στο δεύτερο, ο Ίαν Βουγιούκας έδωσε άλλο ένα σεμινάριο επαγγελματισμού, στο τέλος όμως ο Παναθηναϊκός λύγισε απέναντι σε έναν ανώτερο αντίπαλο.

Η ευρωπαϊκή σεζόν των πρασίνων ολοκληρώθηκε με 16 νίκες και 17 ήττες, ενώ το ρεκόρ του Ρικ Πιτίνο ήταν θετικό με δέκα νίκες και εννέα ήτες. Η υπέρβαση έγινε με την είσοδο στα playoffs, εκεί όμως η Ρεάλ ήταν πιο γεμάτη, πιο έτοιμη, πιο κοντρολαρισμένη, απλά καλύτερη και το έδειξε στο σύνολο της σειράς για να προκριθεί στο Final Four της Βιτόρια.

Ένα Final Four που ο Εξάστερος δεν έχει ζήσει εδώ και επτά χρόνια, από το 2012 κι έπειτα δηλαδή. Ίσως το 2020 το διοργανώσει στο σπίτι του, αυτή θα είναι η πραγματικά μεγάλη του ευκαιρία για να γυρίσει στην ελίτ της Ευρώπης.

Ο MVP

Πολλοί βοήθησαν τη Ρεάλ να βγάλει της σκούπες στο ΟΑΚΑ, ο Φακούντο Καμπάτσο έκανε όμως ξανά τη διαφορά. Με τρομερές άμυνες, με 16 πόντους από 1/1 δίποντο, 3/6 τρίποντα και 5/6 βολές, με τρία ριμπάουντ, με δέκα ασίστ, με ένα κλέψιμο και μόλις δύο λάθη, με οκτώ κερδισμένα φάουλ και 29 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης. Ο τραυματίας Σέρχιο Γιουλ ήξερε ότι δεν υπήρχε λόγος να πιέσει τον εαυτό του για να παίξει στη σειρά, δούλεψε για να ξεπεράσει τον τραυματισμό του, ήταν ήσυχος γιατί ο Καμπάτσο έχει αποδείξει πολλάκις ότι μπορεί να σταθεί σε αυτό το επίπεδο. Και το έκανε και πάλι. Σπουδαίος.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Με 8/8 δίποντα ξεκίνησε το ματς η Ρεάλ Μαδρίτης, που αστόχησε για πρώτη φορά στο 12' (φλότερ του Πρέπελιτς). Ο Παναθηναϊκός έκλεισε το πρώτο μέρος με έξι ασίστ για πέντε λάθη, η Ρεάλ είχε 14 εκτελεσμένα δίποντα και 17 τρίποντα, είχε 7/26 σουτ από την περιφέρεια στο τέλος της τρίτης περιόδου και όμως ήταν ζωντανή. Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με μόλις επτά λάθη, ήταν πολύ προσεκτικοί σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, έκαναν όμως πολύ κακή δουλειά στο ριμπάουντ στο δεύτερο μέρος καθώς πήραν μόλις επτά (!) την ώρα που η Ρεάλ μάζευε 20.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Καλάθη, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Γκιστ, Παπαγιάννη στο αρχικό του σχήμα (και τους Κιλπάτρικ – Τόμας εκτός), ο Παναθηναϊκός δεν έδειξε έτοιμος γι' αυτό το ματς. Βρέθηκε να χάνει με οκτώ (4-12) στο τέταρτο λεπτό, έμεινε όρθιος χάρη σε επτά σερί πόντους του Λοτζέσκι που αποδείχθηκε ο άσος στο μανίκι του Πιτίνο και πέρασε μπροστά (16-14 στο 7') με ανοιχτό τρίποντο του Καλάθη. Τέιλορ και Φερνάντεθ απάντησαν για το 18-23, με τους πράσινους να μην εκμεταλλεύονται τις δεύτερες ευκαιρίες από τα επιθετικά ριμπάουντ και να κυνηγούν στο σκορ.

Το 18-27 των Μαδριλένων στο 12' και το 21-30 στο 13' από το τρίποντο του Τόμπκινς άρχισαν να προβληματίζουν πολύ τον Πιτίνο, που είχε ήδη τραβήξει στον πάγκο τον Καλάθη και δεν έβρισκε λύσεις στην επίθεση. Ο Παπαπέτρου έδωσε μερικές, ο Τόμπκινς έκανε το ίδιο για το 25-34 και εκεί ήρθε το ξέσπασμα των γηπεδούχων που με τρίποντο του Λοτζέσκι, γκολ-φάουλ του Τόμας, λέι-απ του Παπαπέτρου και βολές του Βουγιούκα έτρεξε ένα φοβερό σερί για να πάρει ξανά το προβάδισμα (36-34) πριν ο "Λότζο" σκοράρει τετράποντο για το 40-36 που έβαλε φωτιά στο ΟΑΚΑ.

Ένα μικρό 0-5 της Ρεάλ οδήγησε σε timeout του Πιτίνο νωρίς στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Αμερικανό να ξεσπά στον πάγκο και τον Καλάθη να γυρίζει στο παρκέ με τρίποντο από την κορυφή για το 44-41. Οι πράσινοι κράτησαν ένα μικρό προβάδισμα, Φερνάντεθ και Ράντολφ κράτησαν όμως όρθια τη Ρεάλ (50-49 στο 25'), με τον Καμπάτσο να κάνει σπουδαία δουλειά και στις δύο άκρες του γηπέδου, τους Βιουγιούκα – Ταβάρες να έχουν μια αψιμαχία στο 27' και τον δεύτερο να φτάνει τα τρία φάουλ με την τεχνική που του έδωσαν οι διαιτητές.

Ο Βουγιούκας έγραψε το 60-58 με παλικαρίσιο δίποντο στην πρώτη φάση της τέταρτης περιόδου, οι Μαδριλένοι απάντησαν με ένα 0-5, όμως συμπλήρωσαν τα ομαδικά φάουλ 6:17 πριν από το τέλος της αναμέτρησης. Δεν τους πλήγωσε ιδιαίτερα αυτό το γεγονός, τους πλήγωσε όμως η ανάγκη του Βουγιούκα για ανάσες. Από τη στιγμή που ο Ίαν πήγε στον πάγκο, ο Αγιόν έκανε ό,τι ήθελε στην επίθεση, έχτισε προβάδισμα τεσσάρων πόντων (68-72) και ανάγκασε τον Πιτίνο να ξαναρίξει στη μάχη τον πολύπειρο Έλληνα σέντερ που αμέσως μείωσε στο καλάθι στο 37'. Ακολούθησε τρίποντο του Τέιλορ για το 70-75, νέο τρίποντο του Ράντολφ για το 72-78 και εκεί κρίθηκαν όλα.

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: 18182 θεατές βρέθηκαν σύμφωνα με τη EuroLeague στο ΟΑΚΑ, για να χειροκροτήσουν και τον Νίκο Χατζηβρέττα που τιμήθηκε από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα, Μπολτάουζερ, Μόγκουλκοτς

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-23, 41-36, 58-58, 82-89

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Πιτίνο): Τόμας 11, Λάνγκφορντ 10 (1), Παπαγιάννης 4, Παπαπέτρου 9 (1), Γκιστ 4, Βουγιούκας 8, Λεκαβίτσιους 3 (1), Λοτζέσκι 16 (2/3 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/3 βολές), Κιλπάτρικ, Καλάθης 17 (3/9 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 7 ασίστ), Αντετοκούνμπο, Μήτογλου

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 2, Ράντολφ 14 (2), Φερνάντεθ 16 (3), Καμπάσο 16 (3 τρίποντα, 10 ασίστ), Αγιόν 12 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Κάρολ 2, Ταβάρες 3 (7 ριμπάουντ), Ντεκ 2, Πρέπελιτς, Τόμπκινς 9 (1), Τέιλορ 13 (6 ριμπάουντ, 4 ασίστ)

Τα ομαδικά στατιστικά του Παναθηναϊκού: 21/43 δίποντα, 9/21 τρίποντα, 13/16 βολές, 23 ριμπάουντ (17 αμυντικά + 6 επιθετικά), 14 ασίστ, 7 λάθη, 6 κλεψίματα, 3 τάπες

Τα ομαδικά στατιστικά της Ρεάλ Μαδρίτης: 22/32 δίποντα, 10/30 τρίποντα, 15/21 βολές, 35 ριμπάουντ (26 αμυντικά + 9 επιθετικά), 22 ασίστ, 11 λάθη, 3 κλεψίματα, 4 τάπες

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *