Πανικός στην Κωνσταντινούπολη: Έκρηξη με τουλάχιστον 11 νεκρούς στο κέντρο της Πόλης

1Επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες -μέχρι στιγμής- τα θύματα – Στόχος της επίθεσης λεωφορείο της αστυνομίας – Δεκάδες οι τραυματίες – Αποκλεισμένο το ιστορικό κέντρο της Πόλης

Ανεβαίνει ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών από τη βομβιστική επίθεση κατά λεωφορείου της αστυνομίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης. Ενώ στην αρχή τα τουρκικά μέσα έκαναν λόγο για δύο μόνο τραυματίες από το πρωινό χτύπημα στη συνέχεια μιλούσαν για δύο νεκρούς και οκτώ τραυματίες. Ωστόσο ο αριθμός νεκρών και τραυματιών φαίνεται πως συνεχώς θα ανεβαίνει αφού βλέποντας τις φωτογραφίες από το σημείο μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει την ένταση της έκρηξης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης,
Vasip Sahin, από την επίθεση έχουν χάσει τη ζωή τους 11 άνθρωποι, ενώ τουλάχιστον 36 έχουν τραυματιστεί. Μεταξύ των νεκρών είναι επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες, ενώ από τους τραυματίες τρεις βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

To λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή του Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης κατά την πρωινή ώρα αιχμής κοντά στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης προκαλώντας τον πανικό σε όσους έτυχε να βρίσκονται στη γύρω περιοχή.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο, που βρίσκεται μόλις δυο χιλιόμετρα από την Αγία Σοφία, ενώ πληθώρα ασθενοφόρων έχει σπεύσει στην περιοχή για τις πρώτες βοήθειες.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 08:30 το πρωί στην περιοχή των μνημείων βυζαντινής και οθωμανικής περιόδου, το Φατίχ, σε σημείο που είναι κεντρικό όχι μόνο για τους τουρίστες -κοντά στο Πανεπιστήμιο αλλά και στην Κλειστή Αγορά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι δράστες είχαν παρκάρει όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά στο σημείο, τα οποία πυροδότησαν με τηλεχειρισμό την ώρα που περνούσε μπροστά το λεωφορείο της αστυνομίας.

Το λεωφορείο της αστυνομίας ανατράπηκε από την έκρηξη και καταστράφηκε ολοσχερώς, όπως και παρκαρισμένα αυτοκίνητα και βιτρίνες καταστημάτων που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές.

Πρόκειται για ένα ακόμη τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, με την τρομοκρατία να έχει καταφέρει σοβαρό πλήγμα στον τουρκικό τουρισμό με «βουτιά» της τουριστικής κίνησης που φτάνει το 40%.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση με τα τουρκικά ΜΜΕ να διερωτώνται αν πίσω από τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση βρίσκονται Κούρδοι αυτονομιστές του PKK, το Ισλαμικό Κράτος ή αριστεροί ριζοσπάστες.

https://youtu.be/scstgpkVUTY?t=1

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *