ΠΑΟΚ: Πού θα λείψει ο Ζαμπά

ΠΑΟΚ: Πού θα λείψει ο Ζαμπά

Ο νεαρός Βραζιλιάνος, Λέο Ζαμπά δεν θα υπολογίζεται σε τουλάχιστον 8 αγώνες πρωταθλήματος.

Ο Λέο Ζαμπά δεν μπορεί να υπολογίζεται από τον Αμπέλ Φερέιρα για τους επόμενους 2 με 3 μήνες σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου του ΠΑΟΚ για τη ρήξη που υπέστη στον έσω μηνίσκο.

Στην καλύτερη δηλαδή των περιπτώσεων ο νεαρός εξτρέμ θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους στα μέσα Γενάρη και θα έχει χάσει πιθανότατα 8 αγώνες πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΑΣΕΙ Ο ΖΑΜΠΑ

Ο Ζαμπά θα λείψει κατά σειρά από το παιχνίδι με ΑΕΛ στην Τούμπα που ακολουθεί μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, τους πέντε αγώνες που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ το Δεκέμβριο με Ολυμπιακό στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με Ξάνθη στην Τούμπα, Παναιτωλικό και Πανιώνιο εκτός έδρας και Ατρόμητο εντός. Αν καταφέρει να επιστρέψει σε δύο μήνες θα λείψει και από τα δύο ντέρμπι με Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και ΑΕΚ στην Τούμπα και πιθανότατα και από το εντός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης.

Αν εξαντληθεί ο εκτιμώμενος χρόνος αποθεραπείας του τότε ο ΠΑΟΚ θα τον στερηθεί για άλλα τέσσερα παιχνίδια με Λαμία, Βόλο, Παναθηναϊκό και ΟΦΗ.

Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ

Ο τραυματισμός του Βραζιλιάνου έρχεται σε μια στιγμή που ο ΠΑΟΚ ενσωματώνει σταδιακά στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις δύο ποδοσφαιριστές που έχουν υποστεί ρήξη χιαστών: Βιεϊρίνια – Μαουρίσιο και περιμένει ακόμη την επιστροφή του Πόντους Βέρνμπλουμ που ακόμη δεν έχει να ξεπεράσει την ρήξη αχίλλειου τένοντα.

Από τις 17 Δεκεμβρίου και τον τραυματισμό του Σουηδού μέχρι και σήμερα που στο ιατρικό δελτίο του Δικεφάλου βρέθηκε για πρώτη ημέρα ο Λέο Ζαμπά, ο ΠΑΟΚ έχει στερηθεί τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει σημαντικούς ποδοσφαιριστές για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οι ημέρες απουσίας και ο αριθμός των αγώνων που χάθηκαν είναι ενδεικτικός. Ο Πόντους Βέρνμπλουμ έχει συμπληρώσει 338 ημέρες απουσίας και έχει χάσει συνολικά 40 επίσημους αγώνες της ομάδας του την περυσινή, αλλά και τη φετινή αγωνιστική περίοδο.

Ο Μαουρίσιο χρειάστηκε 200 ημέρες για να ξεπεράσει τη ρήξη χιαστών που υπέστη τον Μάρτιο και έλειψε από 20 αγώνες πριν πάρει και πάλι χρόνο συμμετοχής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ωστόσο, στη συνέχεια και πάλι έμεινε εκτός λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο, ως απόρροια της μεγάλης του απουσίας από τους αγώνες και έχασε άλλα δύο παιχνίδια της ομάδας του.

Από την άλλη ο Βιεϊρίνια που τραυματίστηκε σοβαρά στον εκτός έδρας αγώνα με την ΑΕΛ, χρειάστηκε 189 ημέρες για να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του, καθώς η συμμετοχή στον αγώνα – φιέστα με το Λεβαδειακό ήταν τιμητική. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ έχασε 12 επίσημα παιχνίδια της ομάδας του και η απουσία του ήταν πολύ σημαντική.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *