ΠΑΟΚ: H αμφισβήτηση του Πασχαλάκη και το δίλημμα του Φερέιρα

ΠΑΟΚ: H αμφισβήτηση του Πασχαλάκη και το δίλημμα του Φερέιρα

Για πρώτη φορά από την στιγμή που πήρε τη θέση του βασικού τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης αμφισβητείται τόσο, ώστε να είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει αυτός στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς.

Την Κυριακή (29/9) συμπληρώνονται 666 ημέρες (μάλλον συμβολικός ο αριθμός) από τις 2 Δεκεμβρίου 2017 και τον εκτός έδρας αγώνα του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη όταν ο Πασχαλάκης έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα του Δικέφαλου.

Από τότε αγωνίστηκε και στα 51 παιχνίδια πρωταθλήματος που έδωσε η ομάδα του – συμπεριλαμβανόμενου και εκείνου με την ΑΕΚ στην Τούμπα που δεν τελείωσε ποτέ – χωρίς ποτέ να αμφισβητηθεί η πρωτοκαθεδρία του κάτω από τα δοκάρια του Δικέφαλου.

Ο Ρέι που του παρέδωσε τα γάντια του βασικού τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ ποτέ δεν κατάφερε να επιστρέψει στη διεκδίκηση της θέσης στην εστία. Συμπληρωματικός στις προπονήσεις και πάντα στον πάγκο μέχρι το περασμένο καλοκαίρι όταν αποφάσισε να περάσει και πάλι τον Ατλαντικό αντίστροφα αυτή την φορά, για να συνεχίσει την καριέρα του στο Μεξικό.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε ο Ζίβκοβιτς, που είναι και αυτός με τη σειρά του κοντά στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Δικέφαλου, δεν έχει αμφισβητήσει την… ιεραρχία που τον θέλει να είναι μέχρι σήμερα τουλάχιστον δεύτερος.

Οι επιδόσεις του Πασχαλάκη είναι αυτές που κάνουν τον Αμπέλ Φερέιρα να σκέφτεται να προχωρήσει σε μια τόσο δραστική αλλαγή όπως αυτή του τερματοφύλακα. Ο Έλληνας γκολκίπερ έχει καταφέρει να κρατήσει ανέπαφη την εστία του στα 28 από τα 46 παιχνίδια στα οποία την υπερασπίστηκε στα δύο προηγούμενα πρωταθλήματα, και σε κανένα από τους 8 φετινούς αγώνες του Δικέφαλου σε όλες τις διοργανώσεις.

Η αλήθεια είναι ότι η οριστική απόφαση του Φερέιρα δεν έχει παρθεί ακόμη λίγες ώρες πριν από το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ακόμη και αν ακόμη ξεκινήσει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, με τις πιθανότητες πάντως να μην είναι υπέρ του, θα πρέπει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που θα πάρει για να διαλύσει την αμφισβήτηση που πλέον είναι έντονη.

ΜΕΤΡΟΥΣΕ ΜΕΡΕΣ Ο ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ

Από την άλλη πλευρά ο Μαουρίσιο μπήκε για πρώτη φορά σε αποστολή του Δικέφαλου από την ημέρα του τραυματισμού του, στο 22' του αγώνα με τον Ατρόμητο στην Τούμπα, στις 10 Μαρτίου. Ο Βραζιλιάνος επιστρέφει στην αποστολή μετά από 202 σκληρές ημέρες αποθεραπείας, έχοντας χάσει 18 παιχνίδια της ομάδας του. Βέβαια κανείς δεν περιμένει ότι ο Βραζιλιάνος θα πάρει άμεσα χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή του.

Η πρώτη του…αποστολή μετά από τόσο σοβαρό τραυματισμό έγινε περισσότερο για λόγους ψυχολογίας και οι εκτιμήσεις λένε ότι ο Αμπέλ Φερέιρα θα ξεκινήσει να του δίνει χρόνο μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, ίσως στον εντός έδρας αγώνα με τη Λαμία.

Photo credits: Eurokinissi

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *