Παραιτείται ο δήμαρχος Σάμου για την δημιουργία κλειστού κέντρου στο νησί (βίντεο)

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Την παραίτηση του έχει πρόθεση να υποβάλλει ο δήμαρχος Σάμου Γιώργος Στάντζος αντιδρώντας στην πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει κλειστό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο νησί.

«Θέτω την παραίτησή μου αν δεν παρθεί πίσω η απόφαση μετατροπής ενός νησιού σε ανοιχτή φυλακή» δήλωσε πριν λίγο ο κ. Στάντζος στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας τη στήριξη των δημοτικών συμβούλων. «Σταθείτε δίπλα μου. Ο κόσμος με έβγαλε δήμαρχο και θα με ρίξει το σύστημα. Νιώθω περήφανος που επί 2 ½ μήνες υπηρέτησα ως δήμαρχος» συμπλήρωσε. Οπως ανέφερε την απόφασή του να παραιτηθεί θα την ανακοινώσει αύριο Πέμπτη με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στην υλοποίηση όσων ανακοινώθηκαν.

Την απόφαση του δημάρχου δήλωσαν ότι θα στηρίξουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι εκτός από τα δύο άτομα που εκπροσωπούν το ΚΚΕ

Σε επικοινωνία της «Κ» με τον δήμαρχο, ο οποίος έχει εκλεγεί ως ανεξάρτητος στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, διευκρίνισε ότι συμφωνεί με τη δημιουργία κλειστού κέντρου ωστόσο διαφωνεί κάθετα στην αύξηση της χωρητικότητας της δομής που θα δημιουργηθεί η οποία όπως ανακοινώθηκε θα μπορεί να στεγάσει 5.000 άτομα ή και περισσότερους. «Δεν έχει καμία λογική η αύξηση της χωρητικότητας . Το νησί δεν μπορεί να δεχτεί τέτοια επιβάρυνση» δήλωσε.

Μάλιστα ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι έμαθε ότι η νέα δομή σχεδιάζεται για 5.000 άτομα ή και περισσότερους από τα ΜΜΕ ενώ βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με στελέχη της κυβέρνησης έως και την προηγούμενη ακριβώς ημέρα. «Με είχαν διαβεβαιώσει ότι δεν θα ξεπερνά τα 1.000 άτομα» τονίζει.

Βίντεο από το news-24.gr

kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *