Παρθενική πτήση για το αεροσκάφος CMV-22B Osprey

Παρθενική πτήση για το αεροσκάφος CMV-22B Osprey

www.boeing.com

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε το CMV-22B Οsprey των Boeing και Bell Textron Inc, στο Amarillo Assembly Center της Bell.

Το CMV-22B είναι η νέα έκδοση του γνωστού αεροσκάφους κεκλιμένου στροφείου Osprey που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και προορίζεται να ενταχθεί σε υπηρεσία μαζί με τα MV-22 και CV-22 που είναι σε χρήση από την πολεμική αεροπορία και το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ.

Το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ σκοπεύει να αντικαταστήσει με το CMV-22B το C-2A Greyhound για μεταφορά προσωπικού, ταχυδρομείου, προμηθειών και «φορτίων υψηλής προτεραιότητας» από χερσαίες βάσεις σε αεροπλανοφόρα στη θάλασσα. Οι δημιουργοί του το σχεδίασαν ειδικά για επιχειρήσεις αεροπλανοφόρων, δίνοντάς του μεγαλύτερη χωρητικότητα καυσίμου για μεγαλύτερη εμβέλεια. Ακόμη, σύμφωνα με τη Boeing, το αεροσκάφος χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευελιξία αποστολών, κάτι που αναμένεται να αυξήσει την επιχειρησιακή του χρησιμότητα και τον βαθμό ετοιμότητάς του, συν δυνατότητες μεταφοράς μεγάλων τμημάτων των κινητήρων των μαχητικών F-35.

«Με τη δυνατότητα να ταξιδεύει μέχρι και 1.150 ναυτικά μίλια, το CMV-22B θα είναι “γραμμή ζωής” για τους άνδρες και τις γυναίκες μας στη θάλασσα» είπε η Κριστίν Χιούστον, αντιπρόεδρος της Boeing Tiltrotor Programs και διευθύντρια του προγράμματος V-22 της εταιρείας. «Η ποιότητα και η ασφάλεια που χαρακτηρίζουν αυτό το αεροσκάφος θα φέρουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό εκπληρώνει τις κρίσιμες αποστολές παραδόσεων σε αεροπλανοφόρα».

Το πρώτο CMV-22B θα παραδοθεί στο Air Test and Evaluation Squadron (HX) 21 στις αρχές του 2020, για περαιτέρω δοκιμές.

Όπως αναφέρει το New Atlas, το αεροσκάφος διαθέτει δύο κινητήρες Rolls-Royce Liberty AE1107C και έχει δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 2.700 κιλών σαν ελικόπτερο πριν περάσει σε κατάσταση οριζόντιας πτήσης σαν συμβατικό αεροσκάφος σταθερών πτερύγων. Διαθέτει τετραμελές πλήρωμα και δυνατότητα μεταφοράς 23 επιβατών, μέγιστη ταχύτητα 269 κόμβων (498 χλμ/ ώρα) και «οροφή» 7.620 μέτρων.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑnaftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *