Πειστική νίκη, δικαίωση Δώνη

Πειστική νίκη, δικαίωση Δώνη

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το σημαντικό διπλό του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη, τη δικαίωση όσων είχε πει ο Γιώργος Δώνης πριν από λίγες εβδομάδες και τα καλύτερα που έρχονται με την προσθήκη του εξαιρετικού Ανουάρ, αλλά και των Ναγκί – Αγιούμπ.

Ο Παναθηναϊκός πέρασε από την Ξάνθη με πειστικό τρόπο, κέρδισε πιο άνετα από το τελικό 0-1 και δείχνει ότι στο 2020 όλο και βελτιώνεται -και σε απόδοση και σε αποτελέσματα. Ο Γιώργος Δώνης ετοίμασε την ομάδα με τον καλύτερο τρόπο και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι οι παίκτες μπήκαν με… λύσσα για να νικήσουν και να εδραιωθούν στην εξάδα. Ήδη αυτή την στιγμή, ο Παναθηναϊκός είναι τέταρτος και η δυναμική του και η φόρμα του δείχνουν ότι από εδώ και πέρα η ομάδα θα ανέβει και άλλο.

ΠΗΡΕ ΦΟΡΑ Ο ΜΑΚΕΝΤΑ

Η νίκη ήρθε με ένα γκολ βγαλμένο από την προπόνηση και το οποίο το είδαμε και την προηγούμενη αγωνιστική με τον Πανιώνιο. Ο Ζαχίντ κέρδισε την μπάλα στο κέντρο, ο Μακέντα έκανε κίνηση δεξιά, ο Νορβηγός (έχει για πλάκα τέτοιες πάσες) του έδωσε την κάθετη πάσα και ο Ιταλός με ένα τέλειο πλασέ έστειλε την μπάλα δοκάρι και μέσα και νίκησε τον Αμπάντ. Ο Ιταλός έχει πάρει φόρα και σκοράρει για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Προηγήθηκαν τα γκολ με τον Πανιώνιο και αυτό με τον ΠΑΣ Γιάννινα, που έδωσε την πρόκριση και ήρθε και αυτό κόντρα στην Ξάνθη, που έδωσε σημαντική εκτός έδρας νίκη στην ομάδα.

ΑΝΟΥΑΡ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ

Στην ενδεκάδα περιμέναμε να δούμε τον Ανουάρ, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε να τον δούμε τόσο έτοιμο. Ο Μαροκινός μέσος έπαιξε εξάρι αντί του τιμωρημένου Κουρμπέλη και το στιλ του θύμισε κάτι μεταξύ Κάτσε και Ζέκα. Αυτό, που μας περιέγραφαν από τις προπονήσεις, αυτό είδαμε. Έναν παίκτη να τρέχει πολύ, να καλύπτει πολλούς χώρους στην μεσαία γραμμή και να δίνει πολλή ενέργεια.

Το σημαντικό; Ήταν το πρώτο του παιχνίδι στον Παναθηναϊκό και έμοιαζε λες και έπαιζε εδώ και τρία – τέσσερα χρόνια. Παίκτης της Primera ήταν, είναι λογικό να μπαίνει άμεσα στο ελληνικό πρωτάθλημα και με την πρώτη να κάνει την διαφορά. Ο Ανουάρ βοήθησε πολύ ανασταλτικά με το συνεχές τρέξιμο, έκλεψε μπάλες και παραλίγο να σουτάρει, αλλά το εξαιρετικό σουτ, που έκανε το απέκρουσε ο Αμπάντ. Και αυτό, που φάνηκε από την πρώτη του εμφάνιση είναι αυτό, που είχαμε πει ότι είναι περισσότερο εξάρι και λιγότερο οκτάρι.

Η ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΔΑ

Η νίκη του Παναθηναϊκού στην Ξάνθη άρχισε από την εξαιρετική αμυντική λειτουργία. Αυτό οφείλεται και στις βοήθειες από τα κεντρικά και τα πλάγια χαφ, αλλά και στην αμυντική τετράδα. Ο Γιόχανσον μετά το πρώτο τέταρτο, που έκανε κάποια λάθη, ο Ινσούα, ο Πούγγουρας και ο Σένκεφελντ ήταν σταθεροί, βγήκαν νικητές σε όλες τις μονομαχίες και ο Διούδης -με εξαίρεση δύο σουτ- πέρασε ένα ευχάριστο απόγευμα στην Ξάνθη. Με αυτή την τετράδα ο Παναθηναϊκός έχει δείξει σταθερή βελτίωση πλέον και γκολ δέχεται δύσκολα σε αντίθεση με τα παιχνίδια στις αρχές του πρωταθλήματος.

Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΔΩΝΗ

Ο Γιώργος Δώνης, το έχω ξαναγράψει, είναι πολυτέλεια για αυτόν τον Παναθηναϊκό και θεωρώ αστείο να συζητάμε το τελευταίο διάστημα, αν θα μείνει, ή θα φύγει και να αιωρείται αυτή η συζήτηση.

Είναι δεδομένο και το βλέπουμε ότι το 2020 η ομάδα παίζει πολύ καλύτερα. Έχασε εκτός από τον Ολυμπιακό σε ένα ματς, που έπαιξε πολύ καλά και έγινε αλλοίωση αποτελέσματος με τα δύο πέναλτι, που δεν δόθηκαν και το παιχνίδι στα Γιάννενα, που αποδείχθηκε στη συνέχεια ότι έπαιξε ρόλο το παγοδρόμιο.

Όταν βλέπεις μία ομάδα να βελτιώνεται δεν ξέρω σε τι αποσκοπεί να λέγεται ότι μπορεί να υπάρξει θέμα προπονητή. Ο Δώνης, που ήρθε σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για την ομάδα, έβαλε πλάτη κάτω από αντίξοες συνθήκες και αντί όλοι να είμαστε χαρούμενοι, που είναι στον πάγκο ένα παιδί που έχει δώσει και την ψυχή του για την ομάδα και έχει τόσο μεγάλη προσφορά και είναι και πολύ καλός προπονητής, καθόμαστε και διαβάζουμε και ακούμε μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα "Δώνη πάρτον γιο σου και φύγε".

Εγώ λέω, λοιπόν, σήμερα Γιώργο πάρε τον Χρήστο και φύγε, διότι η αχαριστία είναι το στοιχείο του λαού μας. Μακάρι να ήξεραν όλοι τις αντίξοες συνθήκες, κάτω από τις οποίες δουλεύουν όλοι στον Παναθηναϊκό και δεν θα ήταν τόσο απαράδεκτοι στα σχόλια τους.

Κριτική να γίνεται και φυσικά έχει κάνει λάθη ο Δώνης, αλλά άλλο κριτική και άλλο ισοπέδωση. Και αυτό ισχύει και για τον Χρήστο, που σε άλλο ένα παιχνίδι ήταν εξαιρετικός και πέτυχε σημαντικά γκολ στα παιχνίδια με τον Πανιώνιο και τα Γιάννενα.

Μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ο προπονητής του Παναθηναϊκού είχε πει, ότι "η ομάδα είναι καλά και θα αρχίσει να σκοράρει στα επόμενα παιχνίδια, οι παίκτες θα αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και θα μπούμε στα play off". Λίγοι το πίστεψαν τότε αυτό που έλεγε ο προπονητής, αλλά ήξερε καλύτερα την ομάδα από τον καθένα και δικαιώθηκε. Ήρθαν οι τριάρες με Πανιώνιο και Γιάννινα (έδωσε και πρόκριση) και το γκολ και το 0-1 με την Ξάνθη.

Ο ΜΠΕΚ ΚΑΙ Ο ΝΑΓΚΙ

Στην Ξάνθη είδαμε να παίζει σε ένα σημαντικό ματς πρωταθλήματος ο Μπεκ από την αρχή. Δεν έχει το ένας εναντίον ενός, για αυτό σε κλειστές άμυνες δυσκολεύεται. Όταν βρήκε χώρο παραλίγο να σκοράρει και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό, βοηθώντας και ανασταλτικά. Ο Νάγκι, που ήρθε από τον πάγκο έδειξε ότι έχει πολύ καλύτερη επαφή με την μπάλα και έπρεπε να τελειώσει το παιχνίδι με γκολ στην φάση, που βγήκε μόνος του. Φάνηκε, όμως, ότι με την ποιότητά του θα βοηθήσει την ομάδα και αν πάει καλά θα δούμε τι θα γίνει από το καλοκαίρι και μετά.

Ο ΑΓΙΟΥΜΠ ΚΑΙ Ο ΡΟΚΑ

Και έρχεται και τρίτος. Ο Αγιούμπ, που αναμένεται να μείνει ελεύθερος από την Φέγενορντ, αποτελούσε τον διακαή πόθο του Δώνη εδώ και πολύ καιρό, όπως διαβάσατε από την Κυριακή το πρωί στο Sport24.gr. Είναι δημιουργικός χαφ, παίζει και οκτάρι και δεκάρι και πρόκειται για σπουδαίο παίκτη. Έρχεται με μεταγραφή για τρεισήμισι χρόνια και η απόκτησή του αποτελεί μεγάλη επιτυχία για τον Τσάβι Ρόκα. Τα πρώτα δείγματα του Ισπανού τεχνικού διευθυντή είναι απολύτως θετικά. Εύστοχες επιλογές, μεγάλη ικανότητα στις διαπραγματεύσεις και ταχύτητα στην απόκτηση παικτών. Είμαι βέβαιος, ότι και φορ θα βρει, αλλά και καλό αριστερό μπακ, αν φύγει ο Ινσούα. Κάτι, που θα ξέρουμε τις επόμενες δύο ημέρες.

sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *