Περιμένει το ΑΣΕΑΔ για Ολυμπιακό και η Cosmote TV

Περιμένει το ΑΣΕΑΔ για Ολυμπιακό και η Cosmote TV

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πλέον οδεύει προς την Α2 κι ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι που έχουν προκύψει είναι τι προβλέπει το τηλεοπτικό συμβόλαιο των "ερυθρολεύκων" κι αν θα έχει επιπτώσεις η ομάδα.

Πριν από μερικές ώρες, ο Ολυμπιακός ενημέρωσε για την απόφαση του να μην αγωνιστεί στο ντέρμπι της πρώτης φάσης των playoffs της Basket League. Έτσι κι έγινε. Η αναμέτρηση δεν έλαβε χώρα, ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 20-0 και πλέον οι "ερυθρόλευκοι", βάσει των κανονισμών, οδεύουν προς την Α2.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα είναι το τι προβλέπει το τηλεοπτικό συμβόλαιο των Πειραιωτών με την Cosmote TV κι αν θα υπάρχουν επιπτώσεις για τον Ολυμπιακό. Από τη μεριά της εταιρείας είναι ξεκάθαρο πως σε όλα τα συμβόλαια αυτού του μεγέθους προβλέπονται ρήτρες, αλλά δεν μπορούν να δοθούν με ακρίβεια στη δημοσιότητα οι όροι των νομικών κειμένων. Έτσι κι αλλιώς, στην Cosmote TV τηρούν στάση αναμονής και δεν έχουν αποφασίσει ακόμα πως θα κινηθούν.

Αυτό που περιμένουν είναι η εκδίκαση της προσφυγής των "ερυθρόλευκων" κι έπειτα μαζί με τους νομικούς συμβούλους θα πάρουν οριστικές αποφάσεις σχετικά με τις αναμετρήσεις που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν φέτος, αλλά και σχετικά με το τι θα ακολουθήσει. Θυμίζουμε πως ο Ολυμπιακός έχει συμβόλαιο και για τα επόμενα χρόνια με την Cosmote TV, το οποίο αφορά τις εντός έδρας αναμετρήσεις της Basket League.

Κοντολογίς, η εταιρεία βρίσκεται σε αναμονή, διότι είναι νωρίς για τόσο σημαντικές αποφάσεις, καθώς η κατάσταση είναι πιθανό να ανατραπεί στο ΑΣΕΑΔ, αν δικαιωθεί ο Ολυμπιακός. Πάντως, το πρόβλημα με το τηλεοπτικό συμβόλαιο είναι δεδομένα ακόμα ένα σημαντικό θέμα που θα κληθούν να αντιμετωπίσει οι Πειραιώτες αν κι εφόσον οριστικοποιηθεί ο υποβιβασμός τους στην Α2.

Τέλος, είναι ξεκάθαρο πως στην Cosmote TV ο προβληματισμός είναι έντονος για τις εξελίξεις στο ελληνικό μπάσκετ, αφού το προϊόν θα υποβαθμιστεί σε σημαντικό βαθμό σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στη Basket League της νέας σεζόν.

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *