Πιανιτζάνι: “Ο Τζέιμς είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω κοουτσάρει”

Πιανιτζάνι: "Ο Τζέιμς είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες που έχω κοουτσάρει"

Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι εκθείασε τον Μάικλ Τζέιμς και αναφέρθηκε στο μεγάλο πλεονέκτημα που απέκτησε η Αρμάνι μετά τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη.

Η Αρμάνι δεν κερδίζει συχνά αγώνες χάρις στην άμυνά της. Αυτό ακριβώς έκανε όμως κόντρα στον Ολυμπιακό, τον οποίον κράτησε στους 57 πόντους και πήρε μία πολύτιμη νίκη, που της επιτρέπει να βλέπει το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία. Ο Σιμόνε Πιανιτζάνι αναφέρθηκε όμως και σε δύο ακόμα στοιχεία στις δηλώσεις που έκανε: στην απουσία του Βασίλη Σπανούλη και στην παρουσία του Μάικ Τζέιμς.

"Πρέπει να παίξουμε καλύτερα στην επίθεση. Απόψε παίξαμε σταθερή άμυνα, μείναμε στο σχέδιο μας και αυτό είναι καλό για εμάς. Και αυτοί όμως έπαιξαν χωρίς τον Σπανούλη στο δεύτερο ημίχρονο, κάτι που ήταν πλεονέκτημα για εμάς", τόνισε ο Ιταλός προπονητής, ο οποίος χαρακτήρισε τον Μάικ Τζέιμς "έναν από τους καλύτερους παίκτες που έχω κοουτσάρει" και αναφέρθηκε εν συνεχεία στο πρόβλημα προσέγγισης που έχει η ομάδα του.

"Το πρόβλημα είναι ότι ξεκινάμε και προσεγγίζουμε ένα παιχνίδι με τον σωστό τρόπο, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε δεκάλεπτο σαν το δεύτερο. Ωστόσο, είμαι χαρούμενος επειδή οι παίκτες μου έκαναν επανεκκίνηση στο τρίτο δεκάλεπτο με τη σωστή αυτοπεποίθηση και παίξαμε εξαιρετικά σε αυτό το διάστημα. Αυτό είναι θετικό για εμάς. Χρειαζόμαστε όμως εμπειρία για τέτοιου είδους παιχνίδια, αυτές τις στιγμές. Αυτό είναι ένα καλό παιχνίδι που μας δείχνει τι είδους λάθη κάνουμε και πόσο μακριά πρέπει να πάμε για να φτάσουμε στο επόμενο επίπεδο", συνέχισε ο Πιανιτζάνι.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα που ακολουθεί, ο Ιταλός τόνισε: "Ξέρουμε ότι έχουμε να παίξουμε με την Ρεάλ Μαδρίτης, τον Παναθηναϊκό, την Φενέρμπαχτσε και την Εφές. Τρεις από τις τέσσερις πρώτες ομάδες και μια ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, η οποία είναι σε καλή κατάσταση και μας κυνηγάει. Πρόκειται για ένα σκληρό πρόγραμμα, ίσως χάνουμε και τα τέσσερα παιχνίδια. Έχουμε ένα project. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμασταν τελειωμένοι. Αλλά σε αυτή τη δεύτερη σεζόν του project, κάνουμε τα σωστά βήματα παρά τους σοβαρούς τραυματισμούς που είχαμε όλη την σεζόν. Δημιουργούμε τη νοοτροπία μας και κοιτάζουμε μόνο τη νοοτροπία μας, όχι την κατάταξή μας".

Photo credits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *