Ποια είναι η ΑΠΛΗ συνήθεια που μπορεί να σε σκοτώσει – ΠΟΙΟΣ ο ρόλος της… τρίχας!

Πολλές φορές μάλιστα ο σκοπός αυτός είναι ζωτικής σημασίας που ούτε καν φανταζόσασταν ποτέ!
Γιατί μην μας πείτε ότι γνωρίζατε πως η συνήθεια του να κόβει κανείς τις τρίχες του στο εσωτερικό της μύτης για καλλωπιστικούς λόγους δεν είναι τόσο… αθώα όσο νομίζατε!
Άλλωστε, το κέντρο του προσώπου σε κάθε άνθρωπο δεν ονομάζεται τυχαία «τρίγωνο του κινδύνου» (danger triangle)

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Αμερικανό ωτορινολαρυγγολόγο Dr. Erich Voigt, τα μικρά τριχίδια που βρίσκονται εντός της ρινικής κοιλότητας φιλτράρουν τον αέρα που αναπνέουμε. Τα σωματίδια δε που συλλέγονται μέσω αυτού του φιλτραρίσματος, οδηγούνται από τη μύτη στο στομάχι όπου εκεί αναλαμβάνουν την καταστροφή τους τα στομαχικά υγρά.
Όταν κοπούν έτσι οι τρίχες που βρίσκονται στη μύτη μας, αυτό έχει ως αποτέλεσμα κάποια από τα μικρόβια να αποκτούν πρόσβαση στο δέρμα και να προκαλούν ιδιαίτερα επικίνδυνες λοιμώξεις, οι οποίες πολλές φορές μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο!

Μιλώντας στον Business Insider o Dr. Erich Voigt, καθιστά επίσης σαφές πως οι αρτηρίες της μύτης μεταφέρουν το ίδιο αίμα που φτάνει στον εγκέφαλο. Τα συγκεκριμένα μικρόβια μεταφέρονται έτσι μέσω του αίματος και στον εγκέφαλο όπου είναι πιθανό να προκαλέσουν επίσης μηνιγγίτιδα…

Γι΄ αυτό είναι καλό οι τρίχες της μύτης να τριμάρονται προσεκτικά στο κατάλληλο (και πάντα μη ορατό από τους άλλους) μήκος!
Labels Υγεία Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Article Source – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *