Προσοχή: ΑΥΤΑ τα Σημάδια Δείχνουν Πιθανό Καρκίνο του Πνεύμονα

Μία από τις πιο αθόρυβες και επικίνδυνες ασθένειες είναι ο καρκίνος του πνεύμονα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενδεικτικό της «αθόρυβης» δράσης του είναι πως στο 40% των περιπτώσεων, η διάγνωση γίνεται αφού η νόσος έχει προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό. Μάλιστα, στο 1/3 των περιπτώσεων, ο καρκίνος έχει φτάσει το στάδιο 3.

Μάθετε τα απλά σημάδια που υποδεικνύουν καρκίνο του πνεύμονα και προστατευθείτε

Επίμονος βήχας

Μπορεί να οφείλεται απλά σε ένα κοινό κρυολόγημα ή μία λοίμωξη του αναπνευστικού. Ωστόσο, σε περίπτωση που συνεχίζει για περισσότερο από μια ή δύο εβδομάδες, είναι ξηρός και συνοδεύεται από βλέννα τότε θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα κάποιον ειδικό.

Αλλαγή στον τύπο του βήχα

Ιδιαίτερα αν είστε καπνιστής, σε περίπτωση που ο βήχας αλλάξει, μην το αγνοήσετε. Συγκεκριμένα, αν ο βήχας είναι πιο συχνός, προκαλεί βαθύτερο ή βραχνό ήχο, αιμόπτυση ή περισσότερη βλέννα από το συνηθισμένο, καλό θα είναι να υποβληθείτε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Η δύσπνοια

Πρόκειται για ένα πιθανό σύμπτωμα του καρκίνου του πνεύμονα. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή αν εμφανίζετε μετά από μία εργασία, που παλαιότερα μπορούσατε να κάνετε χωρίς ενοχλήσεις.

Πόνος στο στήθος, τον ώμο ή την πλάτη

Ενημερώστε το γιατρό σας αν παρατηρήσετε οποιοδήποτε είδος πόνου στο στήθος, είτε αυτός είναι οξύς, ήπιος, σταθερός ή επαναλαμβανόμενος ανά διαστήματα. . Όταν ο καρκίνος του πνεύμονα προκαλεί πόνο στο στήθος, η ενόχληση μπορεί να προκύψει από διογκωμένους λεμφαδένες ή μετάσταση στο θωρακικό τοίχωμα του υπεζωκότα (επένδυση γύρω από τους πνεύμονες) ή στις νευρώσεις. Επίσης, ο καρκίνος του πνεύμονα μερικές φορές σχετίζεται και με τον πόνο στον ώμο, το βραχίονα ή τον αυχένα.

Συριγμός ή σφύριγμα κατά την αναπνοή

Ο συριγμός είναι δυνατόν να οφείλεται στους αεραγωγούς που έχουν μπλοκάρει ή έχουν φλεγμονή. Σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να συνδέεται με αιτίες που είναι θεραπεύσιμες, ωστόσο μπορεί να είναι επίσης ένα σύμπτωμα του καρκίνου του πνεύμονα.

Αλλαγή στη φωνή

Ιδιαίτερα, η βραχνάδα μπορεί να προκληθεί από ένα απλό κρυολόγημα, αλλά ενδεχομένως η αιτία να είναι πιο ανησυχητική.

Ανεξήγητη απώλεια βάρους

Η απώλεια βάρους στην περίπτωση του καρκίνου μπορεί να προκύψει από τα καρκινικά κύτταρα, τα οποία χρησιμοποιούν την αποθηκευμένη ενέργεια του σώματός σας.

Πονοκέφαλος

Ίσως πρόκειται για σημάδι ότι ο καρκίνος του πνεύμονα έχει εξαπλωθεί στον εγκέφαλο. Βέβαια, ο κάθε πονοκέφαλος δε σημαίνει αυτόματα μετάσταση στον εγκέφαλο, απλά μερικές φορές, ένας όγκος του πνεύμονα μπορεί να δημιουργήσει πίεση στην άνω κοίλη φλέβα, η οποία είναι η μεγάλη φλέβα που κινεί το αίμα από το άνω μέρος του σώματος προς την καρδιά, προκαλώντας πόνο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *