Προσοχή! Κάτι που Τρώμε ΟΛΟΙ, μπορεί να Δημιουργήσει Παράσιτα στον Εγκέφαλο!

1Αυτό και αν ακούγετε σαν να είναι βγαλμένο από ταινία τρόμου. Εάν έχετε νιώσει πως ένα φαγητό σας έχει κολλήσει στο μυαλό, τότε πιθανόν να είναι τα παράσιτα που είχε μέσα – και κινούνται μέσα στον εγκέφαλο, τα μάτια και τους ιστούς σας.

Το 2013, η πρώτης περίπτωση προέκυψε στην Μεγάλη Βρετανία, όταν βρέθηκε μία γυναίκα να έχει σκουλήκια στον εγκέφαλό της. Μάλιστα το σκουλήκι είχε μετακινηθεί από την μία άκρη του εγκεφάλου στην άλλη, κάτι που ελάχιστα παράσιτα φαίνεται να κάνουν.

25043578433_8ae4debc60_o

Ένα είδος, γνωστό και ως Spirometra Erinaceieuropaei, είναι πολύ συνηθισμένο σε χώρες όπως Κορέα, Ιαπωνία, Ταϊλάνδη και Κίνα.

Η μόλυνση από Spirometra Erinaceieuropaei είναι γνωστή και ως sparganosis και συχνά προέρχεται από γάτες και σκύλους, όπου το σκουλήκι μπορεί να μεγαλώσει μέχρι και τα 1,5 μέτρα. Είναι κάτι που κανείς δεν θα ήθελε να συναντήσει στο δρόμο.
25577659801_dbb9bd053b_o

Αφού δεν τρώμε γάτες ή σκύλους, το παράσιτο δεν θα μπορούσε να μας ακουμπήσει εάν υπήρχε μόνο σ’αυτά τα ζώα. Υπάρχει όμως άλλο ένα ζώο που μπορεί να φιλοξενεί σκουλήκια και μας είναι πολύ οικείο – το γουρούνι.

Μπορεί να μολυνθεί από αυτό το παράσιτο με πολλούς τρόπους, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα:

25043580983_e81c46f59b_o

Μόνο τρία είδη σκουληκιών όμως μπορούν να προσβάλουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο και αυτό γίνεται αφού βρουν πρόσβαση στο νευρικό σύστημα και τα αποτελέσματα μπορούν να είναι πολύ άσχημα.

25577663611_4a0e922013_o

Αυτή η φωτογραφία δείχνει τα αποτελέσματα του Taenia Solium, που όπως και το Spirometra Erinaceieuropaei, κατοικεί σε μυς των γουρουνιών.

Ειδικοί υπολογίζουν πως περίπου 5 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον πλανήτη έχουν προσβληθεί από παράσιτα στον εγκέφαλο.

Δεν είναι και παράξενο, αν σκεφτεί κανείς με τι διαβολικούς τρόπους εκτρέφονται. Μήπως τελικά είναι καλύτερο να γίνουμε χορτοφάγοι;

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *