ΠΡΟΣΟΧΗ σε υποκατάστατο ζάχαρης: ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ ένα επικίνδυνο δηλητήριο, ένοχο για σοβαρότατες παθήσεις

1Απειλητική πραγματικότητα ή αποτέλεσμα εμπορικών «τερτιπιών»; Όπως και να έχει, μία παγκόσμια επιδημία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια.

Αιτία ένα χημικό υποκατάστατο ζάχαρης, το οποίο πολλές επιστημονικές έρευνες χαρακτηρίζουν δηλητηριώδες, θεωρώντας το φαρμακευτική ουσία η οποία, σε αλληλεπίδραση με άλλες φαρμακευτικές ουσίες, αλλάζει τη βιοχημεία του εγκεφάλου.
Επιπλέον, είναι από τα λίγα πρόσθετα που δεν έχουν υποβληθεί σε πλήρη τοξικολογικό έλεγχο.

Η χρήση της είναι πλέον τόσο διαδεδομένη που λίγα είναι τα προϊόντα τα οποία δεν την περιέχουν: θα τη βρει κανείς σε φάρμακα (κυρίως σιρόπια) για παιδιά, τσίχλες, αναψυκτικά διαίτης, γιαούρτια, δημητριακά, έτοιμες μαγειρικές σάλτσες, ακόμη και στο εμφιαλωμένο νερό.

Σε έρευνά τους με τίτλο «Επιδράσεις της Ασπαρτάμης στον εγκέφαλο: Νευρολογικές επιπτώσεις της ασπαρτάμης;» [Effects of Aspartame on the Brain: Neurologic Effects of Aspartame?], οι Ρίτσαρντ Βούρτμαν και Τίμοθι Μάχερ, αναφέρουν πως ο λόγος για τον οποίο η ασπαρτάμη θεωρείται τόσο επικίνδυνη είναι γιατί πρόκειται ουσιαστικά για ένα μόριο που αποτελείται από τρία χημικά συστατικά που έχουν στοιχειοθετηθεί ως απολύτως νευροτοξικά: ασπαρτικό οξύ (40%), μεθανόλη (10%) και φαινυλαλανίνη (50%).

Το ασπαρτικό οξύ και η φαινυλαλανίνη είναι νευροτοξικά υπερσυμπυκνώματα, τα οποία πλήττουν απευθείας τον εγκέφαλο, νεκρώνοντας τα κύτταρα. Η δε μεθανόλη (ή μεθυλική αλκοόλη ή ξυλόπνευμα) θεωρείται επικινδυνότατο μεταβολικό δηλητήριο, το οποίο κατηγοριοποιείται επίσης και ως ναρκωτική ουσία, ενώ όταν η ασπαρτάμη μεταβολίζεται παράγει δικετοπιπεραζίνη που θεωρείται ύποπτη για τη δημιουργία όγκων του εγκεφάλου.

Η Ασπαρτάμη αναφέρεται σαν υπεύθυνη για το 75% των παρενεργειών των οφειλόμενων σε πρόσθετα τροφίμων σύμφωνα με την F.D.A. («Διαχείριση Τροφίμων και Φαρμάκων»). Πολλές από αυτές τις παρενέργειες είναι πολύ σοβαρές συμπεριλαμβανομένων νοητικών βλαβών και θανάτων.

Mερικά από τα 90 διαφορετικά τεκμηριωμένα συμπτώματα που αναφέρονται στην έκθεση είναι:Πονοκέφαλοι/ημικρανίες, ζαλάδες, διανοητική σύγχυση, ναυτία, μουδιάσματα, μυϊκοί σπασμοί, αύξηση βάρους, δερματικά προβλήματα, κατάθλιψη, εξασθένηση, ευερεθιστικότητα, ταχυκαρδία, αϋπνία, προβλήματα όρασης, απώλεια ακοής, ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό, αναπνευστικές δυσκολίες, κρίσεις ανησυχίας, γλωσσοδιάρροια, απώλεια γεύσης, σκοτοδίνη, απώλεια μνήμης και πόνοι συνδέσμων.

Σύμφωνα με ερευνητές και γιατρούς που έχουν μελετήσει τις παρενέργειες της Ασπαρτάμης οι παρακάτω χρόνιες ασθένειες μπορεί να προκληθούν ή να επιδεινωθούν από την κατανάλωση της: Όγκοι εγκεφάλου, σκλήρυνση κατά πλάκας, επιληψία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, ασθένεια Parkinson´s, ασθένεια Alzheimer´s, διανοητική καθυστέρηση, λύμφωμα, ελαττώματα κατά τη γέννηση, ινομυώματα και διαβήτης.

Πηγη τηλεγραφημα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *