Προσπάθεια επανεκκίνησης από το ΚΙΝΑΛ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Ανασύνταξη με στόχο την αντεπίθεση. Αυτό είναι σε λίγες λέξεις το κλίμα που εκπέμπεται στο Κίνημα Αλλαγής μετά το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. Με ορόσημο την προγραμματική συνδιάσκεψη, πιθανότατα στις 7 και 8 Μαρτίου, η ηγεσία, όπως διαμηνύεται, ετοιμάζει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να σηματοδοτήσει την επανεκκίνηση, έπειτα από τη συνεχή εσωστρέφεια μετά τις εκλογές. Οπως σημειώνεται από τη Χαρ. Τρικούπη, το ΚΙΝΑΛ εκτός των κομματικών τειχών θα εξακολουθήσει να λαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ανάδειξής του, σε κοινοβουλευτικό, και όχι μόνο, επίπεδο. Υπό αυτό το σκεπτικό, άλλωστε, η Φώφη Γεννηματά προέταξε την Πέμπτη την ανάγκη σύγκλησης συμβουλίου αρχηγών για τα εθνικά θέματα. Παράλληλα, αναμένεται και κλιμάκωση της κριτικής προς την κυβέρνηση, ειδικά σε πεδία με οικονομικό και κοινωνικό πρόσημο.

Ο βασικότερος, ωστόσο, άξονας της επιχείρησης «ανασυγκρότησης» αφορά την εσωτερική λειτουργία. Στόχος είναι μέχρι τον Μάρτιο να έχει προχωρήσει το εγχείρημα της Νεολαίας ΚΙΝΑΛ, να έχουν γίνει βήματα σε επίπεδο τοπικών οργανώσεων (επίκεινται εκλογικές διαδικασίες), αλλά και να εδραιωθεί η στενή επαφή με τον αυτοδιοικητικό και συνδικαλιστικό χώρο, που αποτελούν παραδοσιακούς «αιμοδότες» του κόμματος. Αλλωστε, από τη Χαρ. Τρικούπη εκφράζεται ικανοποίηση για τις επιδόσεις στις εκλογές της ΚΕΔΕ, αλλά και σε συνδικαλιστικά όργανα όπως το ΤΕΕ, όπου άφησε πίσω τις παρατάξεις που στηρίζονταν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τι γίνεται όμως σε εσωκομματικό επίπεδο; Από το κλίμα που αποτυπώθηκε στο συνέδριο φαίνεται πως Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκης προχωρούν σε ένα άτυπο «μορατόριουμ», μετά τις συνεχείς συγκρούσεις των τελευταίων μηνών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο ευρωβουλευτής έχει κληθεί στο προσεχές Πολιτικό Συμβούλιο, παρότι δεν αποτελεί μέλος του, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται και αναδιαμόρφωση του οργάνου ως προς τα πρόσωπα, μιας και η πλευρά Ανδρουλάκη μετράει μόλις ένα μέλος.

Παράλληλα, δεν πέρασε απαρατήρητη και η αποστροφή της κ. Γεννηματά την Πέμπτη (ΣΚΑΪ), για το αν το 2021 θα συνεχίσει ως υποψήφια πρόεδρος. «Παλεύω για να πάει το ΚΙΝΑΛ καλύτερα. Και αν πάει, προφανώς και θα είμαι εκεί. Ο στόχος είναι να μη μείνουμε στο 8%», σημείωσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παραμονή της στην ηγεσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό, αν το κόμμα εκπέμπει εικόνα επιδείνωσης ή στασιμότητας στην εκλογική του επιρροή.

Έντυπηkathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *