Πρώτη πτήση για το ελικόπτερο διάσωσης μάχης HH-60W της Sikorsky

Πρώτη πτήση για το ελικόπτερο διάσωσης μάχης HH-60W της Sikorsky

www.lockheedmartin.com

Την πρώτη του πτήση πραγματοποίησε την Παρασκευή, 17 Μαΐου το Sikorsky HH-60W Combat Rescue Helicopter στο πεδίο δοκιμών της Sikorsky στο Γουέστ Παλμ Μπιτς της Φλόριντα.

Πρόκειται για ένα ελικόπτερο που προορίζεται για αποστολές διάσωσης μάχης και έρευνας και διάσωσης και βασίζεται στο δοκιμασμένο UH-60M Black Hawk. Το ΗΗ-60W έχει διαμορφωθεί ειδικά για τις απαιτήσεις των αποστολών διάσωσης της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας.

Το αεροσκάφος πέταξε για 1,2 ώρες, με την πτήση να περιλαμβάνει δοκιμές ελέγχου αιώρησης, πτήσης χαμηλής ταχύτητας και πέρασμα από το αεροδρόμιο.

Ένα δεύτερο ελικόπτερο του τύπου αναμένεται να πραγματοποιήσει δοκιμές αυτή την εβδομάδα, ενώ ένα τρίτο και ένα τέταρτο θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι. Ο συγκεκριμένος τύπος ελικοπτέρου, σύμφωνα με τη Sikorsky, είναι πολύ πιο ικανός και αξιόπιστος από τον προκάτοχό του, το HH-60G Pave Hawk. Το ελικόπτερο αυτό διαθέτει ένα νέο σύστημα καυσίμου που σχεδόν διπλασιάζει τη χωρητικότητα της εσωτερικής δεξαμενής ενός UH-60M Black Hawk, παρέχοντας αυξημένη εμβέλεια και γενικότερα δυνατότητες διάσωσης τραυματιών. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, διαθέτει βελτιωμένα αμυντικά συστήματα, μείωση τρωτότητας, καλύτερο οπλισμό, βελτιωμένη κυβερνοασφάλεια κ.α.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας περιλαμβάνει την αντικατάσταση των Pave Hawks με 113 ελικόπτερα, που θα αναλαμβάνουν αποστολές έρευνας και διάσωσης μάχης για όλους τους κλάδους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.

Προτεινόμενα για εσάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑΠηγή άρθρου – naftemporiki.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *