Πτώση Mirage 2000-5 Στη Σκύρο! Αριστεροί ΚΑΦΡΟΙ και το ‘ΜΙΣΟΣ’ για το Έθνος…

Αφορμή για το παρόν άρθρο στάθηκε η πρόσφατη πτώση του Mirage2000-5 κι ο τραγικός χαμός του Έλληνα Σμηναγού μας.
Μπορεί η ελληνική κοινωνία να πιστεύει στο σύνολό της πως υπήρξε κατάρριψη από τους Τούρκους ωστόσο με τα μέχρι τώρα στοιχεία δεν αποδεικνύεται κάτι τέτοιο. Ούτε απαραίτητα πρέπει να επιρριφθούν ευθύνες στους συντηρητές του σκάφους, αν κι αυτό υπάρχουν αρμόδιοι για να το πιστοποιήσουν.
Άλλωστε μιλάμε για πολεμικά αεροσκάφη με εξαιρετικά σύνθετα ηλεκτρονικά συστήματα που πετούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες είτε εμπλοκής είτε όχι, αλλά σίγουρα σε υψηλές ταχύτητες.
Το ζήτημά μας εδώ είναι οι συνθήκες. Ούτε τις γνώσεις έχουμε, ούτε τους έξυπνους και παντογνώστες πρέπει να κάνουμε. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι η στάση μερίδας της ελληνικής κοινωνίας. Άνθρωποι που το χαρακτήρισαν (υποτιμητικά) ως εργατικό ατύχημα ή που δήλωσαν πως ο Σμηναγός το επέλεξε, ως αν η επιλογή επαγγέλματος κάνει λιγότερο τραγικό το θάνατο ενός νέου ανθρώπου.

Όπως υπάρχουν στα δεξιά της πολιτικής μισάνθρωποι, αντίστοιχα υπάρχουν και στα αριστερά. Τα ερμηνεύουν όλα μέσα από ένα ιδεολογικό πρίσμα και ξεχνούν πως στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι άνθρωποι, με οικογένειες και φίλους, ανθρώπους που μας αγαπάνε, όνειρα κι ελπίδες για το μέλλον. Ο θάνατος, ειδικά ο βίαιος και μάλιστα ενός νέου ανθρώπου είναι μία τραγωδία. Όταν δε αυτός λαμβάνει χώρα κατά την τέλεση Εθνικού Καθήκοντος τότε είναι Εθνική Τραγωδία.
Αν όμως ο πολίτης αριστερής ιδεολογίας ερμηνεύει τα δεδομένα μέσα από το πρίσμα αυτό, τι γίνεται όταν μιλάμε για τους Κυβερνώντες μας οι οποίοι ναι μεν είναι αριστεροί είναι όμως και η Κυβέρνηση ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως κεντρικός άξονας της Αριστεράς είναι ο αντι-μιλιταρισμός και ο Διεθνισμός. Για την Αριστερή ιδεολογία δεν υπάρχουν σύνορα Εθνικά μιας και το προλετάριο είναι Διεθνές. Τα σύνορα, τα Έθνη είναι κοινωνικές συμβάσεις, μία πλάνη των ανθρώπων.
Έτσι μπορεί να εξηγηθεί καλύτερα είτε η ένδεια δηλώσεων από την πλευρά βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον τραγικό χαμό του Σμηναγού αλλά και η υποχωρητικότητα απέναντι στους Τούρκους. Όταν ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ (σύνθημα της Αριστεράς) τότε καταλαβαίνουμε πως βλέπουν την Ελλάδα. Ως ένα δολοφόνο.
Δημοκρατικά ο ελληνικός λαός τους ψήφισε για να τον κυβερνήσουν. Σίγουρα είναι η απέχθεια για τη Νέα Δημοκρατία, είναι όμως και ένα όνειρο επαναφοράς του παλαιο-ΠΑΣΟΚικού κρατισμού. Εν τέλει όμως ο λαός ίσως δε γνώριζε τι ακριβώς σημαίνει αριστερό κόμμα σε θέση εξουσίας.
Όταν για τον Αριστερό ψηφοφόρο ή βουλευτή, πόσο μάλλον Υπουργό η Δημοκρατία και η Παιδεία είναι ύψιστες αρχές ξεχνά πως αυτά προϋποθέτουν Εθνική Κυριαρχία που σημαίνει αυτομάτως πως η Εθνική Ασφάλεια τα εξασφαλίζει. Κανείς δε μπορεί να πιστεύει πως ένα κατακτημένο κράτος έχει δημοκρατία. Κατ’ επέκταση οι Έλληνες Στρατιωτικοί δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι με την αυστηρή έννοια. Είναι δημόσιοι λειτουργοί οι οποίοι πρέπει να χαίρουν σεβασμού κι αναγνώρισης από όλους μας.
Υπάρχουν κακοί στρατιωτικοί που έχουν κακή νοοτροπία; Προφανώς. Ωστόσο δεν επιτελούν εργασία, επιτελούν καθήκον. Καθήκον η προάσπιση της ύπαρξής μας. Γι αυτό το λόγο και οι κοινωνίες θεωρούν πως πρέπει οι στρατιωτικοί να είναι καλά αμειβόμενοι.
Πρέπει επιτέλους η ελληνική Αριστερά να πάψει να βλέπει στη στρατιωτική στολή Χουντικούς που επιθυμούν να καταλύσουν το Δημοκρατικό Πολίτευμα. Πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως το ίδιο το δικαίωμα έκφρασης των αριστερών τους πεποιθήσεων το προασπίζονται αυτοί οι στρατιωτικοί τους οποίους λοιδορούν.
Εκτός φυσικά κι αν πιστεύουν πως στο πλαίσιο ξένης κατοχής θα υπάρχει δημοκρατία. Ο πλανήτης μας δεν είναι μία κοινωνία αγγέλων. Δυστυχώς.
Κατά συνέπεια οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να υπάρχουν και να είναι αξιόμαχες.
Τζουγανάτος Διονύσης Labels Άρθρα, Άρθρα Αναγνωστών Loading… Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση
Πηγή – ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *