Πως θα έμοιαζε ένα πραγματικό Enterprise

25Ενθουσιασμό έχουν προκαλέσει στο Ίντερνετ, από φίλους και μη της επιστημονικής φαντασίας, τα νέα 3D μοντέλα/ καλλιτεχνικές απεικονίσεις ενός «πραγματικού» αστροπλοίου που θα μπορούσε να κινηθεί γρηγορότερα από το φως.

Τα σχέδια του καλλιτέχνη- concept 3D artist- Μαρκ Ραντεμέικερ βασίζονται στη δουλειά του Χάρολντ Γουάιτ, φυσικού της NASA, και της ομάδας του, που εργάζονται πάνω στην ανάπτυξη ενός «warp drive»: ενός κινητήρα «στρέβλωσης», αντίστοιχου αυτού στο Star Trek, που στρεβλώνει τον χώρο γύρω από το σκάφος, επιτρέποντας γρήγορη μετάβαση από ένα σημείο του σύμπαντος σε ένα άλλο, και «παρακάμπτοντας» τους περιορισμούς που θέτει η θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν.

Όπως είπε στο io9 ο Ραντεμέικερ- ο οποίος έχει φτιάξει μοντέλα ενός τέτοιου σκάφους και στο παρελθόν- συνεργάστηκε με τον Γουάιτ για τη δημιουργία του συγκεκριμένου «μοντέλου», το οποίο στην ουσία αποτελεί ένα σκάφος τοποθετημένο στο κέντρο δύο τεραστίων «δαχτυλιδιών», τα οποία και δημιουργούν τη «φούσκα στρέβλωσης» που θα επιτρέπει ένα τέτοιο ταξίδι.

26
Φυσικά, η δουλειά του Γουάιτ και των συνεργατών του βρίσκεται ακόμα σε πολύ θεωρητικό/ πειραματικό επίπεδο, ωστόσο αυτό δεν εμποδίζει τις «φαντασιώσεις» σχετικά με το πώς θα έμοιαζε ένα τέτοιο σκάφος. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ανανεωμένο «μοντέλο» βασίζεται σε ένα αρχικό concept το οποίο είχε προκύψει από τις αρχικές ιδέες του Μάθιου Τζέφρις- του ανθρώπου ο οποίος είχε σκεφτεί πρώτος το γνωστό πλέον «Star Trek look».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Gizmodo, ο δρ. Γουάιτ, ο οποίος ασχολείται με την έρευνα πάνω σε μελλοντικά συστήματα προώθησης για διαπλανητικά ταξίδια, έχει εργαστεί πάνω στο θεωρητικό υπόβαθρο του ζητήματος του αποκαλούμενου «κινητήρα Alcubierre»- ενός «κινητήρα στρέβλωσης» ο οποίος είχε προταθεί αρχικά από τον θεωρητικό φυσικό Μιγκέλ Αλκουμπιέρε.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *