Πως θα φτιάξω: Καθαριστικό για τους αρμούς στα πλακάκια… [photo]

1Από τις πλέον αντιαισθητικές και σκληρές βρωμιές που δυστυχώς, κυρίως σε παλιά μπάνια – κουζίνες, αλλά και γενικά με τον χρόνο, δεν…
καθαρίζουν εντελώς όσο συχνά κι αν χρησιμοποιήσετε χλωρίνη ή ένα σωρό άλλα “ειδικά” απορρυπαντικά, που μόνο λίγο δεν κοστίζουν.

Δοκιμάστε μια φορά τον μήνα να καθαρίζετε τους αρμούς (σε πατώματα ή τοίχους) με το παρακάτω διάλυμα, τα αποτελέσματα θα σας εκπλήξουν.
* 7 φλυτζάνια ζεστό  νερό
* 1/2 φλυτζάνι σόδα σε σκόνη
* 1/3 φλυτζανιού χυμό λεμονιού
* 1/4 φυτζανιού ξύδι

πως-θα-φτιάξω-καθαριστικό-για-τους-Αρμούς-στα-πλακάκια-1
Αναμείξτε όλα τα υλικά σε ένα παλιό μπουκάλι απορρυπαντικού με σπρέϋ, ψεκάστε τους αρμούς και μετά από μερικά λεπτά τρίψτε ελαφρά με μια βούρτσα. Για μεγάλες επιφάνειες και πατώματα είναι πολύ βολικό να προσαρμόσετε μια τέτοια σκούπα-βούρτσα στο κοντάρι της σφουγγαρίστρας ή μιας κοινής σκούπας.
Για υπερβολικά βρώμικες επιφάνειες, αντικαταστήστε τον χυμό λεμονιού με 1/3 του φλυτζανιού αμμωνία σε σκόνη που θα βρείτε στο φαρμακείο.

Προσαρμόστε τις αναλογίες των υλικών, ανάλογα με το μέγεθος των επιφανειών που θέλετε να καθαρίσετε, αν σας φαίνεται μεγάλη η ποσότητα υγρού φτιάξτε π.χ την μισή δόση διαλύματος γιατί δεν διατηρείται, κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε τους αρμούς θα πρέπει να φτιάχνετε καινούργιο.

soulouposeto.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *