Πως μπορείτε να εκνευρίσετε έναν Ευρωπαίο με μια μόνο ερώτηση; Πως νευριάζουν οι Έλληνες

Βασισμένος σε ένα δημοφιλές θέμα του διαδικτυακού φόρουμ με τίτλο «πώς να εκνευρίσετε έναν πολίτη κάθε ευρωπαϊκής χώρας, χρησιμοποιώντας μία φράση με πέντε ή λιγότερες λέξεις το οποίο συγκέντρωσε πάνω από 3.600 σχόλια, καταρτίστηκε ένας αμφιλεγόμενος χάρτης με τις απαντήσεις του κοινού.

Ο νέος χάρτης δημιουργήθηκε από την γραφιστική εταιρεία Sigmagfx και βασίζεται σε ένα θέμα στο Reddit.

newego_LARGE_t_1101_55264972_type13145

Αποκαλύπτει πως κάθε χώρα έχει τις δικές του ερωτήσεις ή δηλώσεις που δεν θέλουν καν να ακούσουν.

Για τους κατοίκους της Σκωτίας, για παράδειγμα, είναι προφανές ότι εξαγριώνονται κάθε φορά που κάποιος αναφέρεται σε αυτούς ως ένα σύνολο μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι Έλληνες, από την άλλη, εκνευρίζονται όταν τους λέει κανείς ότι «η Μακεδονία είναι για τους Μακεδόνες» ενώ στην Πορτογαλία η ερώτηση όπως «Μιλάτε σωστά βραζιλιάνικα» και στην Ισπανία η ερώτηση «Άρα είστε λατίνοι;» μπορεί να τους μετατρέψει σε ταύρους εν υαλοπωλείο.

Οι κάτοικοι των χωρών της Βαλτική, που αποτελείται από την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, έχουν φαινομενικά κουραστεί να απαντούν στην ερώτηση αν είναι «Ρώσοι».

Για την Ιταλία, θεωρείται βλασφημία απέναντι στο βασικό είδος διατροφής τους αν τους πει κάποιος που του «Αρέσουν τα ζυμαρικά με κέτσαπ».

Οι Τούρκοι, πάλι, εκνευρίζονται αν τους ρωτήσει κανείς: «Μπορείς να το μεταφράσεις αυτή την αραβική φράση;» (να σημειωθεί πως τα αραβικά ομιλούνται από ποσοστό λιγότερο του 3% του πληθυσμού της Τουρκίας).

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *