Πως να απαλλαγείς από τις αράχνες

1Έχεις αραχνοφοβία; Μάθε πως να διώξεις τιςαράχνες με φυσικό τρόπο…

Καθαριότητα
Καθαρίζοντας το σπίτι σε τακτά διαστήματα θα βοηθήσει στο να διώξεις τις ανεπιθύμητες αράχνες. Συνιστάται ιδιαιτέρως το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα, το άδειασμα των σκουπιδιών και ο καθαρισμός σε ντουλάπες και συρτάρια.Σφράγισε τις ρωγμές
Οι ρωγμές στους τοίχους είναι η ιδανική κρυψώνα για τις αράχνες, κάλυψε τις και επιδιόρθωσε τις για καλύτερα αποτελέσματα.Ξύδι
Το ξύδι είναι μη επιβλαβές μη τοξικό και άκρως αποτελεσματικό για να κρατήσεις τις αράχνες και πολλά έντομα έξω από το σπίτι σου.

Μέντα, δυόσμος
Ακόμα ένα φυσικό εντομαπωθητικό είναι το έλαιο μέντας. Είναι μη δηλητηριώδες και μυρίζει καλύτερα από το ξύδι. Αν και δεν έχει μεγάλη διάρκεια η επίδραση του μπορείς να ψεκάσεις έλαιο μέντας με νερό γύρω από παράθυρα, πόρτες και ρωγμές μια φορά την εβδομάδα.

Μαγειρική σόδα
Οι αράχνες είναι πολύ ευαίσθητες στη μυρωδιά τηςμαγειρικής σόδας. Μπορείς αντί να ψεκάσεις με σοδόνερο να απλώσεις τη σκόνη της μαγειρικής σόδας.

Ξύλο από κέδρο
Μια άλλη λύση για τις αράχνες και τους σκόρους είναι να τοποθετήσουμε μερικά  πριονίδια από κέδρο έξω από το σπίτι καθώς και στα ντουλάπια και στις γωνίες. Επίσης ένα μεγάλο μπωλ από πριονίδια κέδρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως διακοσμητικό στοιχείο.

Γάτες
Οι καλύτεροι κυνηγοί της φύσης, οι γάτες θα διώξουν τις αράχνες από το σπίτι με το πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Κάστανα
Τοποθέτησε κάστανα στα πρεβάζια των παραθύρων προκειμένου να αποτρέψεις την είσοδο των αραχνών στο σπίτι. Είναι αποτελεσματικά και ωραία σαν διακοσμητικό στοιχείο.

Έλαια από εσπεριδοειδή
Ένα από τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά φυσικά αρώματα είναι το έλαιοεσπεριδοειδών.
Πρόσθεσε μερικές κουταλιές λάδι εσπεριδοειδών σε ένα μπουκάλι ψεκασμού με ένα ποτήρι νερό και χρησιμοποίησέ το σε τοίχους, παράθυρα και στις ρωγμές. Είναι εύκολο, είναι φυσικό και θα απαλλαγείς από τις αράχνες για μεγάλο χρονικό διάστημα.

πηγη

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *