Πώς αντιδρά ο ανθρώπινος ο οργανισμός στην Cola – Ανατριχιαστικό πείραμα

Είναι μια καθημερινή συνήθεια για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, σύμφωνα με τη Daily Mail, ένα επιστημονικό πείραμα έρχεται να δείξει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, τι ακριβώς συμβαίνει στον ανθρώπινο οργανισμό, κάθε φορά που καταπίνει κάποιος Cola.

Στο βίντεο που ακολουθεί αποτυπώνεται σε προσομοίωση η αντίδραση που δημιουργείται μεταξύ των στομαχικών υγρών και του αναψυκτικού. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν μια ουσία που μοιάζει με τα οξέα του στομάχου και τα αναμιγνύουν μέσα σε ένα ποτήρι με το αναψυκτικό.


Μόλις τα δυο υγρά έρθουν σε επαφή αρχίζουν να αφρίζουν και να βγάζουν ατμούς, φουσκώνοντας ανησυχητικά, ενώ σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μετατρέπονται σε μια αλλόκοτη μάζα. Αυτό συμβαίνει και μέσα στο ανθρώπινο στομάχι.

cocee

Η σκουρόχρωμη μάζα που χύνεται έξω από το ποτήρι, μοιάζει περισσότερο με πίσσα, ενώ σκληραίνει σε τέτοιο βαθμό που ακόμα κι ένα ξύλινο στικ τη διαπερνά με εμφανή δυσκολία.

coceee

Εκτός από το ότι το υλικό σκληραίνει σαν μπετόν που στεγνώνει, ταυτόχρονα αυξάνεται και η θερμοκρασία του.

Πολλοί από αυτούς που παρακολούθησαν το βίντεο, ισχυρίζονται ότι το οξύ που χρησιμοποιήθηκε για το πείραμα δεν μοιάζει με τα ανθρώπινα στομαχικά υγρά, ωστόσο άλλοι έχουν πειστεί ότι απεικονίζεται ακριβώς αυτό που συμβαίνει και στον ανθρώπινο οργανισμό όταν πίνει Cola.

«Μπορώ να πω με βεβαιότητα 100%, με βάση τα όσα παρατήρησα προσωπικά, ότι αυτό συμβαίνει και στο ανθρώπινο στομάχι», σχολιάζει μια γυναίκα που είδε το βίντεο.

Όλοι πάντως φαίνονται να συμφωνούν ότι αυτή η ουσία δεν μοιάζει με κάτι που θα θέλαμε να είχαμε στο στομάχι μας…

Μέχρι πρότινος, πάντως, το βίντεο το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 9 εκατ. φορές μόνο στο Facebook.

Πριν από λίγο καιρό ένα άλλο πείραμα έδειχνε την τεράστια ποσότητα ζάχαρης που περιέχει η κανονική Cola σε σχέση με την  Cola Zero.

Όταν έριξαν την Cola και την Cola Zero σε δυο τηγάνια και έβρασαν τα υγρά αυτά άρχισαν να εξαφανίζονται. Στην πρώτη περίπτωση αυτό που απέμεινε ήταν μια μεγάλη ποσότητα καραμελωμένης ζάχαρης, σε αντίθεση με τη δεύτερη που τα απομεινάρια ήταν ελάχιστα.

Δείτε το βίντεο:

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *