Πώς η κανέλα μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο του διαβήτη

Περισσότεροι από 300 εκατ. άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο πάσχουν
σήμερα από κάποια μορφή σακχαρώδη διαβήτη, ενώ εκατομμύρια άλλοι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο «χτυπημένοι» από τη νόσο.
Με τις προβλέψεις αναφορικά με την εξάπλωση της ασθένειας στον παγκόσμιο πληθυσμό να είναι δυσοίωνες –μέχρι το 2040 αναμένεται να πάσχει 1 στους 10 από διαβήτη– αξίζει να δώσουμε περισσότερη προσοχή στη νόσο αυτή, τα συμπτώματά της και τις αιτίες που την προκαλούν.
Και δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη αφορμή από την Παγκόσμια Ημέρα για τον Διαβήτη, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη και υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Γιατί στις 14 Νοεμβρίου; Διότι είναι η μέρα γενεθλίων του Καναδού νομπελίστα γιατρού Φρέντερικ Μπάντινγκ, ο οποίος ανακάλυψε τη συνθετική ινσουλίνη μαζί με τον Τσαρλς Μπεστ το 1921 και έσωσε εκατομμύρια ζωές.
Πρόληψη, άσκηση, καλή διατροφή και… κανέλα
Εκτός από την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, η άσκηση και η υγιεινή διατροφή είναι δυνατό να βοηθήσουν τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη στη ρύθμιση της νόσου. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχει και ένα μπαχαρικό το οποίο ωφελεί την υγεία μας και μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό σύμμαχο στη μάχη κατά του διαβήτη: Η κανέλα!
Τα τελευταία χρόνια, η κανέλα έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας σε σχέση με τη συμπληρωματική χρήση της στην αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη.
Πράγματι, σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο διεθνούς εμβέλειας περιοδικό Προληπτικής Ιατρικής International Journal of Preventive Medicine τονίζεται ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και τη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2!
Labels Υγεία loading…ksipnistere.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *