Πώς θα καθαρίσετε το ψυγείο από την επικίνδυνη μούχλα στα λάστιχα

1Η διατήρηση του ψυγείου καθαρού και τακτοποιημένου είναι ζωτικής σημασίας, καθώς είναι ο χώρος αποθήκευσης των τροφίμων που καταναλώνουμε.
Παράλληλα, ακριβώς επειδή συντηρεί τα τρόφιμα, είναι ευάλωτο σε ανάπτυξη βρωμιάς και μούχλας αν δεν καθαρίζεται τακτικά.

Πώς θα το καθαρίσετε:
-Καταρχάς βγάζετε το ψυγείο από την πρίζα.
-Αν πρόκειται για εντοιχισμένο ψυγείο, σύρετέ το ώστε να μπορέσετε να το καθαρίσετε πιο εύκολα.
-Αδειάστε όλο το ψυγείο από τα περιεχόμενά του.
-Αφαιρέστε τα κουτιά και τις θήκες αποθήκευσης, καθώς και τις σχάρες ή τις γυάλινες επιφάνειες.

Συρτάρια, θήκες και σχάρες
Μπορείτε να τα πλύνετε με κάποιο απορρυπαντικό της αρεσκείας σας, το οποίο θα ξεβγάλετε πολύ καλά ή μείγμα νερού με μαγειρική σόδα.

Το εσωτερικό του ψυγείου
Αποφύγετε τα προϊόντα που περιέχουν χλώριο. Προτιμήστε ζεστό νερό με λευκό ξύδι ή με πράσινο σαπούνι ή μαγειρική σόδα διαλυμένη σε ζεστό νερό (2 κουταλιές της σούπας σε μια μικρή λεκάνη με νερό).
Εάν οι μυρωδιές επιμένουν, μπορείτε να περάσετε τις επιφάνειες στο εσωτερικό του ψυγείου με ένα σφουγγάρι που έχετε βουτήξει σε διάλυμα από νερό και λεμόνι.

Εξωτερική επιφάνεια
Το εξωτερικό μέρος του ψυγείου μπορεί να καθαριστεί εύκολα με μια σαπουνάδα από νερό με απορρυπαντικό πιάτων ή με πράσινο σαπούνι.

Λάστιχα στην πόρτα του ψυγείου
Τα λάστιχα της πόρτας του ψυγείου και του καταψύκτη είναι το πιο δύσκολο και ύπουλο τμήμα του, καθώς στα σημεία που δεν φαίνονται, συγκεντρώνουν συνήθως μούχλα και βρωμιά. Για να τα καθαρίσετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα νερού με χλωρίνη, στο οποίο θα βουτήξετε το σφουγγάρι και κατόπιν θα τα τρίψετε. Μια άλλη λύση είναι να πάρετε μια παλιά οδοντόβουρτσα και να την βουτήξετε σε μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού.

Γύρω από το ψυγείο
Μην ξεχάσετε να καθαρίσετε κάτω και πίσω από το ψυγείο, καθώς είναι τα σημεία που συγκεντρώνουν σκόνη.

Άσχημη μυρωδιά μέσα στο ψυγείο
Για να αποφύγετε τις μυρωδιές στο εσωτερικό του ψυγείου, μπορείτε να γεμίσετε και να τοποθετήστε ένα φλιτζανάκι με νερό και μαγειρική σόδα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *