Πώς να βρείτε αυτήν τη στιγμή τον σφυγμό σας (εικόνες)

1Το να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να ελέγξετε τους σφυγμούς τους
δικούς σας ή κάποιου άλλου, μπορεί να αποδειχτεί πολύ κρίσιμο σε μια έκτακτη κατάσταση υγείας.

Για να το καταφέρετε δεν χρειάζεστε κάποιον ειδικό εξοπλισμό και μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμο αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή έχετε κάποια πάθηση του εγκεφάλου ή της καρδιάς, καθώς και στις τρεις περιπτώσεις είναι απαραίτητο να ελέγχετε τακτικά τους καρδιακούς σας παλμούς.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς μπορείτε εύκολα και ανώδυνα ελέγξτε το σφυγμό σας.

Χρησιμοποιήστε τα δύο δάχτυλα του δεξιού σας χεριού για να εντοπίσετε τον παλμό στο αριστερό (σε αυτό είναι πιο ισχυρός και θα τον βρείτε ευκολότερα). Μην χρησιμοποιήσετε τον αντίχειρα, επειδή έχει δικούς του παλμούς και θα σας μπερδέψει.

Ακουμπήστε τα δάχτυλά σας με το μαλακό τους μέρος ακριβώς κάτω από το σημείο που τελειώνει ο καρπός (λίγο πιο κάτω από εκεί που δημιουργούνται ραγάδες στο δέρμα). Αν χρειαστεί, μετακινήστε μερικά εκατοστά τα δάχτυλά σας μέχρι να νιώσετε τον παλμό σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εντοπίσετε τον παλμό σας στην περιοχή της καρωτίδας. Για να το κάνετε αυτό, ακουμπήστε τα ίδια δύο δάχτυλα του δεξιού σας χεριού στο κενό που δημιουργείτε στο πλαϊνό μέρος του λαιμού σας, ανάμεσα στην αναπνευστική οδό και τον μεγάλο μυ του λαιμού, ο οποίος στηρίζει το κεφάλι σας. Πιέστε ελαφρά, μέχρι να νιώσετε τον παλμό σας.

Με ένα ρολόι, μετρήστε πόσους παλμούς έχετε μέσα σε ένα λεπτό. Τα παιδιά έχουν κανονικά 70-100 παλμούς το λεπτό, ενώ οι ενήλικες έχουν περίπου 60-100 παλμούς το λεπτό. Μπορείτε απλά να μετρήσετε τους παλμούς σας για 15” και να πολλαπλασιάσετε επί 4.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *