Πώς να προπονηθείς σαν αληθινός πολεμιστής [Βίντεο]

1Ο Jon Snow (Game of Thrones), o βασιλιάς Λεωνίδας (300) και o Maximus Decimus Meridius (Μονομάχος), ανεξάρτητα από την ιστορική ή φανταστική εποχή που αντιπροσωπεύει ο καθένας, έχουν δυο κοινά χαρακτηριστικά:

α) πολεμούν με ένα ξίφος στο χέρι, συνήθως ένα τόνο βαρύ και
β) η προπόνηση αυτών των ηθοποιών-πολεμιστών είναι εμπνευσμένη από αρχαία μέθοδο μαχητικής κατάρτισης για μάχη ξίφος με ξίφος, η οποία προϋποθέτει τη χρήση ενός και μόνο εργαλείου: μια βαριοπούλα.

Ο Grant Weeditz (εικόνα επάνω), καθηγητής φυσικής αγωγής, προπονητής και δημιουργός του προγράμματος Body Architect and Mace Training, θεωρεί πως αυτή η μέθοδος είναι η πιο αποτελεσματική όσον αφορά στην επίτευξη της μέγιστης μυϊκής δύναμης των χεριών και αντοχής του πυρήνα του σώματος.

«Οι παραδοσιακές μορφές άσκησης προσφέρουν πολύ περιοριστικό εύρος κινήσεων», εξηγεί ο Weeditz. «Αντίθετα, η χρήση μιας βαριοπούλας εισάγει στην προπόνηση περιστροφικές δυνάμεις σε τρεις διαστάσεις, οδηγώντας σε μια λειτουργικότερη, σχεδόν ολιστική προπόνηση δύναμης, αντοχής και ελέγχου του σώματος».

Εν πρώτοις, ακούγεται εύκολο -μια βαριοπούλα ζυγίζει το μισό από μια τυπική μπάρα γυμναστηρίου. «Όμως, το να μπορείς να σηκώνεις ένα 10κιλο σφυρί πάνω από το κεφάλι σου για κάμποση ώρα, να τo ταλαντεύεις πλάγια και κάθετα και να τo χτυπάς με όση δύναμη μπορείς πάνω σε ένα λάστιχο τρακτέρ, αποτελεί πολύ μεγαλύτερη πρόκληση από τις κλασικές επαναλήψεις με μια βαριά μπάρα στο γυμναστήριο», λέει ο Weeditz.

Παρακολούθησε στο παρακάτω βίντεο μια σειρά ασκήσεων ενδυνάμωσης και αντοχής με μια βαριοπούλα στα χέρια και συνέχισε με το επόμενο βίντεο, όπου η βαριοπούλα μετατρέπεται σε αληθινό όπλο εξόντωσης ενός θεόρατου λάστιχου τρακτέρ.

……….

 

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *