Ρεάλ Μαδρίτης: “Λυπηρές οι εξηγήσεις, μελετάμε τις επόμενες κινήσεις”

Ρεάλ Μαδρίτης: "Λυπηρές οι εξηγήσεις, μελετάμε τις επόμενες κινήσεις"

Η Ρεάλ Μαδρίτης εξέδωσε το βράδυ της Δευτέρας (18/2) ανακοίνωση για τα όσα συνέβησαν στον τελικό του Copa del Rey με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα.

Αρχικά απείλησε ότι θα αποχωρήσει από το ισπανικό πρωτάθλημα, στη συνέχεια κατέθεσε αίτημα για να μην σφυρίξουν ξανά οι διαιτητές του τελικού σε αγώνα της και αργά το βράδυ εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει ότι θα συνεχίσει να μελετά τα μέτρα και τις ενέργειες που θα κάνει στη συνέχεια, ενώ χαρακτηρίζει "λυπηρές" τις ανακοινώσεις των διαιτητών και την τοποθέτηση της Ομοσπονδίας.

Οι Μαδριλένοι διαμαρτύρονται για την τελευταία φάση και το καλάθι του Άντε Τόμιτς το οποίο κακώς μέτρησε κι έδωσε τη νίκη στην Μπαρτσελόνα. Ωστόσο δεν σχολιάζουν καθόλου την περιβόητη φάση με το φάουλ του Ράντολφ στον Σίνγκλετον, αλλά ούτε και την συμπεριφορά του Καμπατσο και του Ρέγες που είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει η ACB τα δελτία τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ρεάλ αναφέρει:

"Στις τοποθετήσεις που εξέδωσαν οι Διαιτητές και η Ομοσπονδία, σε σχέση με όσα συνέβησαν χθες στον τελικό του Copa del Rey, η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να δηλώσει ότι οι εξηγήσεις και οι εκτιμήσεις που αναφέρονται σε αμφότερες τις ανακοινώσεις είναι λυπηρές, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα των γεγονότων.

Η Ρεάλ Μαδρίτης κατανοεί τα ανθρώπινα λάθη που μπορεί να γίνουν σε οποιοδήποτε άθλημα, αλλά απαιτεί μια σαφή απάντηση σε αυτό που συνέβη σ' ένα παιχνίδι που οι τρεις διαιτητές είδαν το instant replay και η απόφαση που πήραν είναι αντίθετη με εκείνη που θα έπρεπε βάσει κανονισμού, παρά το γεγονός ότι οι διαιτητές είδαν τις εικόνες που έδειχνε και η τηλεόραση και που όλοι είδαν τι είχε συμβεί.

Η Ρεάλ Μαδρίτης υπερασπίζεται την ύπαρξη τεχνολογίας για τη βελτίωση της διαιτησίας, της δικαιοσύνης και της καθαρότητας στον αθλητισμό και ως εκ τούτου δεν μπορεί να κατανοήσει την μη εφαρμογή του κανονισμού που στην προκειμένη περίπτωση έχει γίνει από τρεις επαγγελματίες διαιτητές στην καθοριστική φάση του τελικού. Σας καλούμε να εξετάσετε όλες τις εικόνες που ήταν κι εκείνη τη στιγμή στη διάθεσή σας.

Λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις δηλώσεις όσο και την έλλειψη συγκεκριμένων απαντήσεων γι' αυτή την ακατανόητη απόφαση των διαιτητών, η Ρεάλ Μαδρίτης θα συνεχίσει να μελετά τα μέτρα και τις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν ενόψει της τεράστιας σοβαρότητας των γεγονότων που συνέβησαν".

Photocredits: Eurokinissi

Πηγή άρθρου – sport24.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *