Ρύθμισε το μυαλό σου και αδυνάτισε! Πώς να το κάνεις

1Προσπαθείς να αδυνατίσεις, αλλά δεν μπορείς να βγάλεις από το μυαλό σου τη σοκολάτα, τα junk food, τα τηγανιτά. Κάθε φορά ό,τι πιο παχυντικό εμφανίζεται μπροστά σου και σε σπρώχνει στην θερμιδική ακολασία, σε κάνει να σπας τους κανόνες που έχεις αποφασίσει να τηρήσεις. Σταμάτα τα όλα και ρύθμισε το μυαλό σου και αδυνάτισε χωρίς σπαζοκεφαλιές. Πώς θα το κάνεις; Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως ο εγκέφαλος σε εκδικείται, αν δεν του συμπεριφερθείς σωστά και σε κάνει να σκέφτεσαι συνέχεια το φαγητό!

Ο εγκέφαλος είναι εθισμένος στη γλυκόζη, που ο οργανισμός τη χρησιμοποιεί ως πηγή ενέργειας. Όταν το επίπεδο γλυκόζης στο αίμα ελαττώνεται, μία περιοχή του εγκεφάλου που είναι γνωστό ότι ρυθμίζει τα συναισθήματα και τις παρορμήσεις χάνει την ικανότητά της να περιορίσει την επιθυμία για τρόφιμα υψηλής θερμιδικής αξίας. Δηλαδή, το μυαλό σε σπρώχνει σε οτιδήποτε παχυντικό! Η ίδια μελέτη κατέληξε ότι το άγχος έχει τα ίδια αποτελέσματα στη συμπεριφορά σου.

Κοίτα πώς θα ….ρυθμίσεις την κατάσταση
Κλειδί στην διατήρηση βάρους και τον περιορισμό της πρόσληψης τροφής είναι η διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης. Ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές και κάν’ το πραγματικότητα

– Κατανάλωνε 5-6 γεύματα ημερησίως, που απέχουν μεταξύ τους 3-4 ώρες, και μάλιστα γεύματα χαμηλού γλυκαιμικού δείκτη, που προκαλούν ομαλή αύξηση των επιπέδων γλυκόζης μεταγευματικά.

– Απόφυγε την πολύωρη νηστεία που στερεί τον εγκέφαλο από την τροφή του. Η πτώση των επιπέδων γλυκόζης για μεγάλα χρονικά διαστήματα θα οδηγήσει στην ενεργοποίηση των μηχανισμών άμυνας.

– Πες όχι σε δίαιτες που στερούν το σώμα από τροφές που επιθυμεί. Όσο σκέφτεσαι να κόψεις τη σοκολάτα, η σοκολάτα θα κολλάει στο μυαλό σου. Καμία τροφή δεν είναι απαγορευμένη. Όλες, ακόμη και οι πιο ενεργειακά πυκνές, έχουν θέση σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο.

-Οργάνωσε τα γεύματα, απόφυγε να στερείσαι. Κράτα τον εγκέφαλό ικανοποιημένο, γιατί είναι προγραμματισμένος να ενεργοποιείται για να επιβιώνουμε.

Πηγη medical blog

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *